vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Oog in oog met de Romeinen

Alleen individueel bezoek mogelijk .... Hoe was het écht om te leven in het reusachtige Romeinse Rijk? Ontmoet de mensen die het zelf meemaakten en raak in de ban van hun getuigenissen.

Datum: 17/07/2021 tot 01/08/2021
Uur: 09:30
Uur van samenkomst: 09:30
Deuren open: 9u45
Plaats: Gallo Romeins Museum
Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Prijs leden: nog niet gekend
Prijs niet-leden: nog niet gekend
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Hoe was het écht om te leven in het reusachtige Romeinse Rijk? Ontmoet de mensen die het zelf meemaakten en raak in de ban van hun getuigenissen.

Krijg een verrassend nieuwe kijk op thema’s die ook de Romeinen al bezighielden: politiek, migratie en burgerschap, geloof en bijgeloof, winstbejag, seksualiteit.

De tentoonstelling biedt een levendig overzicht van de Romeinse cultuurwereld, voor jong en oud.

Meer dan 250 topstukken uit het British Museum tonen het beste van wat Rome ons naliet. Of hoe een klein dorpje aan de Tiber uitgroeide tot een machtig wereldrijk, verscheiden en verenigd!

 We maken er naar goede gewoonte een ganse mooi gevulde dag van, inclusief een lezing, middagmaal en een bezoek aan de tentoonstelling.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om deze tentoonstelling in groep te bezoeken, alleen individueel of in gezinsverband en na reservatie.  Reserveringen via deze linnk  https://gallo-romeinsmuseum.recreatex.be/Exhibitions/Overview?language=nl 

Met uw vtbKultuur-pas krijgt u een korting en betaalt € 8,00 i.p.v. € 10,00.
 

<
>
x