vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Musical DAENS

Na het overdonderend succes van de spektakel-musicals 14-18 en 40-45, komt Studio 100 nu met de musical Daens.

Datum: 14/02/2021
Uur: 18:00
Uur van samenkomst: 15:30
Plaats: PUURS
Adres: Van Eycklaan 72 72, 3680 Maaseik
Plaats van bijeenkomst: Parking CC Achterolmen Maaseik
Prijs leden: 65 €
Prijs niet-leden: 67 €
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette (Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.
De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Bossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.
De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.
De voorstelling duurt ongeveer 2 uur en er is geen pauze voorzien.

De voorstelling gaat door in Puurs. Er wordt busvervoer geregeld vanuit Limburg. De definitieve opstaplocaties en –tijdstippen worden later medegedeeld.

Foto’s © Studio 100

Praktisch
Wanneer: zondag 14 mei om 18u00
Waar: Studio 100 Pop-Up Theater - Puurs
Prijs: Leden  € 65,00 - niet-leden  € 67,00. Eersterangstickets incl. busvervoer.
Inschrijving: vóór 1 november 2020 bij Jos Kalders - joskalders@skynet.be of tel. 0498 334 777. De kaarten worden toegekend vanuit een centrale groepsaankoop (dus een prijsvoordeel). Tijdig inschrijven is dus de boodschap!
Betaling: na bevestiging van inschrijving door overschrijving op rekening BE76 7350 2752 9695 van vtbKultuur Maaseik met vermelding “Musical Daens”. Inschrijving is pas definitief na betaling.

<
>
x