vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Tentoonstelling: Le pouvoir se mange seul

Een eigen (interpretatie van) van het Lam Gods ..... met Congolese roots - een absolute must voor iedereen begaan met Van Eyck

Datum: 12/06/2021 tot 21/08/2021
Uur: 10:00
Plaats: St Catharinakerk
Adres: Grote Kerkstraat 1, 3680 Maaseik
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: gratis
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling
Beschikbare plaatsen: -5
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

In samenwerking met de kerkraad St Catharinakerk Maaseik

met steun  van CERA en de Stedelijke Cultuurraad Maaseik

 Tentoonstelling ‘LE POUVOIR SE MANGE SEUL’  

Expo van zaterdag 12 jui tot moidden augustus 2021

De Congolees-Belgische Vévé ‘Shake’ Mazimpaka (° 1967 Elsene) studeerde Schilderkunst aan de Hogeschool St-Lukas te Brussel en geeft sinds 1999 les aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen. Haar vader Ernest Mazimpaka werd op zijn 40ste door racistisch geweld voor het leven verlamd, een tragedie met een grote impact op de kunstenares, die ze trachtte te verwerken in haar beeldend en muzikaal werk.

Voor een expo in de St-Baafskathedraal maakte Vévé in 2016 een interpretatie van het verdwenen paneel De Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods, getiteld My latest iPhone Pic, De (On)rechtvaardige Rechters.

Dit bracht haar  op het idee om de twaalf panelen van het Lam Gods op ware grootte te herschilderen in de moderne interpretatie Le pouvoir se mange seul. Het is dit werk dat het publiek in de expo kan bezichtigen in de St Catharinakerk van Maaseik.

Tentoonstelling

Het schilderij is gratis te bezichtigen in de Sint Catharinakerk tijdens de openingsuren van de kerk: 9u30 tot 17u00 - behalve zondagvoormiddag (tijden de eucharistieviering)

Een boekje met een beschrijving van het schilderij en de relatie met het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is gratis te verkrijgen in de kerk of bij de toeristische dienst.

<
>
x