vtbkultuur Maaseik

Maaseik

UITGESTELD !!! Opening tentoonstelling: Le pouvoir se mange seul

Meer nieuws volgt later .....

Een eigen (interpretatie van) Lam Gods ..... met Congolese roots - een absolute must voor iedereen begaan met Van Eyck !!!

Datum: 15/05/2020 tot 07/07/2020
Plaats: St Catharinakerk
Adres: Kerkplein 1, 3680 Maaseik
Prijs leden: gratis, vrije bijdrage goed doel
Prijs niet-leden: gratis, vrije bijdrage goed doel
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

In samenwerking met de kerkraad St Catharinakerk Maaseik

 Tentoonstelling ‘LE POUVOIR SE MANGE SEUL’  

Expo van vrijdag 15 mei tot 8 juli 2020

De Congolees-Belgische Vévé ‘Shake’ Mazimpaka (° 1967 Elsene) studeerde Schilderkunst aan de Hogeschool St-Lukas te Brussel en geeft sinds 1999 les aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen. Haar vader Ernest Mazimpaka werd op zijn 40ste door racistisch geweld voor het leven verlamd, een tragedie met een grote impact op de kunstenares, die ze trachtte te verwerken in haar beeldend en muzikaal werk.

Voor een expo in de St-Baafskathedraal maakte Vévé in 2016 een interpretatie van het verdwenen paneel De Rechtvaardige Rechters van het Lam Gods, getiteld My latest iPhone Pic, De (On)rechtvaardige Rechters.

Dit bracht haar  op het idee om de twaalf panelen van het Lam Gods op ware grootte te herschilderen in de moderne interpretatie Le pouvoir se mange seul. Het is dit werk dat het publiek in de expo kan bezichtigen in de St Catharinakerk van Maaseik (toegang gratis).

 

Opening van de tentoonstelling

De opening van de tentoonstelling is voorzien voor vrijdag 15 mei om 18u30, ook in de St Catharinakerk Maaseik (bijwonen op uitnodiging en/of lid van vtbKultuur) ...

Tijdens de opening van de expo licht Vévé haar werk toe en geeft ze een concert samen met haar band La fille d’Ernest. Na de opening en het concert is er een drankje en een "meet and greet" met de artiste ......

Gratis, maar aanmelding verplicht !!!

<
>
x