vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Knipoogdag

Zoals elk jaar organiseert vtbKultuur in het voorjaar een stadsfestival in een Vlaamse stad met cultureel en toeristisch aanbod, waarbij vaak ook aandacht gaat naar wat er in het ommeland te zien is. Dit jaar wordt het Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen.

Datum: 05/05/2019 tot 05/05/2019
Plaats: Salons Montovani
Prijs leden: 39€
Prijs niet-leden: 42€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Ook dit jaar legt vtbKultuur Limburg een autobus in voor de deelnemers van de Limburgse afdelingen.

Voor het voormiddagprogramma moeten we nog even afwachten, maar als het aan ons ligt kunt u in de voormiddag kiezen tussen:
Horebeke, De Geuzenhoek In Korsele, een wijk in Horebeke, ligt de Geuzenhoek, de oudste protestantse gemeenschap van Vlaanderen. De kleine huisjes en smalle straatjes, de verzorgde tuinen en het kerkhofje stralen een bijzondere sfeer uit. In het protestants schooltje bezoeken we het pas gerestaureerd Protestants historisch museum Abraham Hans, in illo tempore bekend van de 'Hansjes', erg populaire kinderverhalen (745 stuks!).

De groepsmaaltijd voorzien we in Salons Mantovani, gelegen aan de rand van Oudenaarde. Een heel mooie gelegenheid die we reeds meermaals in een ander verband mochten bezoeken en waar we goede herinneringen aan overhielden. Meer details volgen zodra beschikbaar!

Namiddagprogramma: kunststad Oudenaarde als hoofdgerecht in de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programma­blad Oudenaarde verkennen. Met je vtbKultuur-button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt onder meer monumenten, erfgoedsites, cultuurhuizen en musea. Gidsen zorgen ter plekke voor de nodige informatie, soms nemen ze je mee voor een korte rondleiding of wandeling. Staan op het programma:
• Verken de belforttoren van het gotische stadhuis.
• Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU.
• Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis De Laling met de Oudenaardse wandtapijten, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedstkasteel.

Praktisch:
Wanneer:Zondag, 5 mei 2019
Waar: Onze vaste opstapplaatsen
Prijs: Leden  € 39, niet-leden  € 42, toegangen, busreis fooi chauffeur en lunch (excl. dranken) inbegrepen.
Inschrijving: vóór 31 maart 2019 bij JosKalders@skynet.be 
                       of 0498 334 777
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE76 7350 2752 9695 van vtbKultuur Maaqseik. Inschrijving is pas definitief na betaling.

<
>
x