vtbkultuur Maaseik

Maaseik

AFGELAST 3-daagse Cultuuruitstap Jan van Eyck - een optische revolutie

Werelwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling “Van Eyck, een optische evolutie” in het Museum voor Schone Kunsten.

Datum: 17/04/2020 tot 19/04/2020
Uur: 07:30
Plaats: Gent
Adres: Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik
Plaats van bijeenkomst: CCAO (vertrekplaats bus)
Prijs leden: 295 €
Prijs niet-leden: 305 €
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Deze tentoonstelling loopt slechts drie maanden (1 februari tem 30 april 2020) - het wordt een “once-in-a-lifetime”-ervaring.

De afdelingen vtbKultuur Maaseik, Maasmechelen en Zutendaal organiseren een driedaagse uitstap naar Gent, met als hoogtepunt het bezoek aan deze unieke tentoonstelling. 

Datum: 17/04/2020 t/m 19/04/2020

Plaats: Gent en omgeving 

Onze partner: De Zigeuner

Verblijf: Hotel Ibis Centrum – Gent St-Baafskathedraal: 2x logies & 2x ontbijt inclusief. Ons hotel ligt in het hartje van de stad Gent en op wandelafstand van alle bekende bezienswaardigheden.

Programma

We vertrekken op vrijdag 17 april in de voormiddag. Bij aankomst in Gent checken we in in ons hotel, waarna er tijd is voor een vrije lunch.

Namiddag bezoeken we het GUM oftewel het Gents Universiteitsmuseum. Dit gloednieuw Gents Universiteitsmuseum staat middenin de Gentse Plantentuin, om de hoek van MSK Gent en S.M.A.K. In het nieuw wetenschapsmuseum ontdekt de bezoeker een waardevolle en uitzonderlijke collectie uit verschillende disciplines, van biologie tot archeologie, van psychologie tot geneeskunde. Dit zowel uit de geschiedenis van de wetenschappen als uit hedendaags onderzoek, met een blik op de toekomst. De Universiteit Gent beschikt over waardevolle en omvangrijke wetenschappelijke erfgoedcollecties (meer dan 400 000 objecten)  uit alle mogelijke wetenschappelijke disciplines. Deze collecties ontstonden tijdens de 200-jarige geschiedenis van de universiteit en blijven groeien door het hedendaags wetenschappelijk onderzoek.

We bekijken hier ook de pop-up expo rond perspectief en geometrie in het werk van Van Eyck. Het GUM laat de wetenschappelijke analyse in dialoog gaan met het werk van enkele hedendaagse kunstenaars. Een wetenschappelijk en artistiek verhaal over meten en het spelen met de blik van de toeschouwer.

’s Avonds dineren we samen in een Gents restaurant, inclusief in de prijs. 

Zaterdag 18 april: Na het ontbijt begeven we ons naar het Gentse ‘Citadelpark’, waar het ‘Museum voor Schone Kunsten’ gevestigd is. Daar nemen we deel aan het evenement van vtbKultuur nationaal rond de schitterende tentoonstelling over Van Eyck. Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester Jan Van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten Gent. We bezoeken deze tentoonstelling met een audiogids.

Aansluitend brengt onze bus ons naar Terneuzen in Zeeuws Vlaanderen, alwaar we met de boot ‘Jacob Van Artevelde’ een havenrondvaart starten van Terneuzen terug naar Gent. Tijdens de trip geeft een gids uitleg over wat er op en naast het water te zien is, op de boot is catering voorzien om onze hongerige magen te vullen (niet inclusief!).

Na het avondmaal is iedereen vrij om het Gentse avondleven in te duiken en eens rond te dwalen in ’t Patershol of het Glazen Straatje ……

Zondag 19 april: Na een rustig ontbijt verlaten we ons hotel en hopen we op goed weer om  een ongekende 3 km lange wandeling te maken en uitgebreid kennis te maken met een veelheid van zondagsmarkten in Gent, zoals o.a. de bloemenmarkt op de Kouter, de zondagsmarkt op het Ledebergplein, de foodmarkt, de boerenmarkt, de brocantemarkt bij St. Jacobs, de ambachtenmarkt, de groentenmarkt, de biomarkt… Alvast voor ieder wat wils. Onze ogen en ons inwendige zullen hier niets tekort komen… zoals bijvoorbeeld in de nieuwe ‘Holy Food Market’.

Op het afgesproken uur verlaten we Gent om terug te keren naar ‘onze Van Eyck’ in Maaseik. 

Deelname: (exclusief voor leden): 295€ p.p. in tweepersoonskamer. Supplement single + 95€. Deze prijs omvat vervoer, fooi chauffeur, hotelverblijf op basis van logies en ontbijt, diner op vrijdagavond (exclusief dranken), alle inkomgelden en gidsen, plus een annulatieverzekering.

Voorschot bij inschrijving bedraagt 150€.

Inschrijven bij Jos Kalders vóór 27 november 2019 via joskalders@skynet.be. Inschrijving is pas geldig na betaling van het voorschot op rekening van vtbKultuur – Maaseik  BE 76 7350 2752 9695.

Nog geen lid? Voor slechts 10€ is uw hele gezin lid tot eind 2020 en genieten jullie van de ledenprijs voor de vtbKultuur-activiteiten in heel Vlaanderen!

Let op: eind november wordt een stand van zaken opgemaakt over de aanvragen voor tickets van de bijzondere Van Eyck-tentoonstelling in het MSK.

Tegen dan moeten wij onze tickets besteld hebben en ze ook betalen.

Nadien bijbestellen zal niet vanzelfsprekend zijn, quasi zelfs onmogelijk.

Als u deze unieke gelegenheid niet wil missen, schrijf dan zeker in vóór eind november en liefst zo vroeg mogelijk, want op = op!

<
>
x