vtbkultuur Maaseik

Maaseik

In het Bijzonder DE SCHOMMEL

In De Schommel verblijven kinderen met een ernstige en meervoudige beperking. Fotograaf Roger Maes nam in opdracht van Het Belang Van Limburg enkele foto’s van de kinderen. Hij was oprecht geïnteresseerd en werd zeer geëmotioneerd terwijl hij meerdere foto’s maakte. Hij verzamelde ze in een boek. En ze zijn prachtig!

Datum: 04/10/2018 tot 04/10/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 19u30
Plaats: Vita Humana
Adres: Prinsenhof 29, 3680 Maaseik
Prijs leden: 5
Prijs niet-leden: 5
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Reportage of lezing

 

Samen met Dienstencentrum Ter Engelen en Vita Humana

Donderdag 4 oktober 

IN HET BIJZONDER     De Schommel 

In De Schommelverblijven kinderen met een ernstige en meervoudige beperking. 

Fotograaf Roger Maes (Maaseik) nam in opdracht van Het Belang Van Limburg enkele foto’s van de kinderen. Hij was oprecht geïnteresseerd en werd zeer geëmotioneerd terwijl hij meerdere foto’s maakte.Hij verzamelde ze in een boek. En ze zijn prachtig!

Logopediste Marita Vande Broek werd betrokken bij het project om poëtische teksten te schrijven, die in het fotoboek werden opgenomen. Dit lukte perfect!
Daarbij leverden bekende mensen zoals Frieda Vanwijck, Bernard Dewulf, Dirk Draulans en Michiel Hendryckx teksten voor het boek. Ze schreven hun mooie en sensitieve teksten op basis van de foto’s van Roger. 

Roger stelt zijn boek voor, vertelt hoe en wat hij deed. Marita brengt een aantal teksten. Muzikanten van de Stedelijke Academie voor Kunsten van Maaseik verzorgen het muzikaal intermezzo. Het Dienstencentrum Ter Engelen geeft een inzicht in hun werk en de aanpak voor deze doelgroep.

In de pauze is er een drankje en tevens de mogelijkheid tot de aanschaf van het boek.

 Praktisch

Wanneer: donderdag 4 oktober, start om 20u00

Waar:  Vita Humana, Prinsenhof 29 te Maaseik – tel. 089/51 91 40

Prijs:  gratis, incl. een “meet and greet” met Roger & Marita
Inschrijving graag of JosKalders@skynet.be

<
>
x