vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Het Zwanenmeer

Een enige gelegenheid om dit enig mooi ballet bij te wonen....

Datum: 18/10/2019
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: Ethgias Arena - Hasselt
Adres: Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik
Plaats van bijeenkomst: Ethgias Arena
Prijs leden: 53 € voor rang 1, 44 € voor rang 2
Prijs niet-leden: 55 € voor rang 1, 46 € voor rang 2
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Tentoonstelling

Het Zwanenmeer
Het mooiste ballet ter wereld

Vrijdag 18 oktober om 20u00
Ethias Arera - Hasselt

Meer dan een eeuw na zijn creatie, is ‘Het Zwanenmeer’ nog steeds het meest gedanste en voor velen ook het mooiste ballet ter wereld. Het is een onsterfelijk sprookje over liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis , gesymboliseerd door de zwarte en witte zwanen, Odile en Odette. De dansers brengen de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette tot leven. ‘Het Zwanenmeer’, met de onvergetelijke muziek van Tchaikovsky, is ongetwijfeld één van de meest romantische verhalen die ooit op muziek zijn gezet. Dit meesterlijke stuk bevat alle rijke elementen van het romantische ballet uit de 19e eeuw, en is een hoogtepunt van de klassieke dans zoals we die vandaag kennen.

1895 werd een mijlpaal in de balletgeschiedenis, dat jaar werd namelijk ‘Het Zwanenmeer’ in een bewerkte uitvoering van de befaamde choreografen Petipa en Ivanov en componist Tchaikovsky opgevoerd. Dé klassieker der klassiekers was ontstaan. Ballet zou nooit meer hetzelfde zijn.

Het Zwanenmeer vertelt het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Odette, koningin van de zwanen, is samen met andere jonge, onschuldige meisjes betoverd door de kwaadaardige tovenaar Von Rothbart. Zij leven als zwanen en kunnen enkel rond middernacht hun menselijke vormen aannemen. Alleen échte en zuivere liefde kan deze betovering doorbreken.

Wanneer prins Siegfried het meisje Odette ziet, is hij op slag verliefd en wil hij er alles aan doen om de vloek op te heffen. Maar Von Rothbart kan dat echter niet toelaten en bedenkt een vreselijk plan om de twee geliefden uit elkaar te houden.
 
Prijs: Cat 1 kaarten aan 53,1€ i.p.v. 59€ en Cat 2 kaarten aan 44€ i.p.v. 49€.

Opgelet: er wordt geen transport ingelegd, ieder voorziet in zijn eigen vervoer .....  Carpoolen eventueel mogelijk.
 
Aanmelden bij JosKalders@skynet.be of tel. +32 (0)498 334 777  en betalen ten laatste op 19 september

<
>
x