vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Gezond zijn kun je leren

In zijn nieuwste boek ‘In gesprek met jezelf’ legt Neele op een praktische manier uit hoe mensen de regie over hun eigen gezondheid kunnen nemen. Uitgangspunt is het feit dat we lichaam en geest niet los van elkaar zien.

Datum: 14/11/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 19:45
Plaats: Bibliotheek Maaseik
Adres: Bleumerstraat 68, 3680 Maaseik
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Reportage of lezing

Neem zelf de regie over je gezondheid

Een gevoel van welbevinden is (grotendeels) maakbaar, meent personal coach Nico Neele die onder andere (top)ondernemers leert hoe ze fit en gezond kunnen worden en blijven. Neele, die jarenlang topsporters heeft gecoacht, gelooft dat iedereen zichzelf kan helpen om zowel geestelijk als fysiek in balans te komen. In een tijd waarin het aantal burnouts en chronische ziekten als diabetes en rugpijn groter is dan ooit, is dit een verfrissende en welkome benadering. 

In zijn nieuwste boek ‘In gesprek met jezelf’ legt Neele op een praktische manier uit hoe mensen de regie over hun eigen gezondheid kunnen nemen. Uitgangspunt is het feit dat we lichaam en geest niet los van elkaar zien. Neele: ‘Onze gedachten – bewust en onbewust – beïnvloeden onze fysieke gezondheid. Omgekeerd voelen we ons ook beter wanneer we fysiek gezond zijn. We moeten dus aan beide knoppen draaien, fysiek én mentaal, om gezond te worden en te worden en te blijven. 

Nico Neele: ‘Om de balans te houden moet je niet bang zijn om te vallen.’

Neele geeft lezers en toehoorders concrete tips om de eigen vitaliteit een flinke ‘boost’ te geven. Iedereen kan hier direct mee aan de slag en zodoende z’n eigen fysieke en geestelijke gezondheid naar een hoger plan tillen. 

Na de lezing kunnen we nababbelen bij een drankje ......

De toegang is gratis, maar meld je aan via deze knop (inschrijven hier), 089 564 074 of aan de balie van de bib.

PS: je kan het boek gewoon ontlenen in de bib

Dit is een organisatie van de Bibliotheek van Maaseik samen met vtbKultuur Maaseik

<
>
x