vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Flamenco - een belevenis !!

Wat is flamenco?! Kom kennismaken ermee: de geschiedenis, de muziek, de dans, de cultuur ... Probeer zelf eens hoe het voelt en beleef een unieke voorstelling. 

Datum: 26/10/2019
Uur: 19:30
Deuren open: 19:30
Plaats: Danshuis Volmolen
Adres: Volmolenstraat 11, 3680 Maaseik-Opoeteren
Prijs leden: 15 €
Prijs niet-leden: 20 €
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Wat is dat, flamenco?! Kom kennismaken met flamenco: de geschiedenis, de muziek, de dans, de cultuur ... Probeer zelf eens hoe het voelt en beleef de duende tijdens een unieke voorstelling. 

Deze topartiesten begeleiden u bij uw eerste stappen in de flamencocultuur ...

Samina 'la Juana' Carremans, dochter van een Spaanse moeder, afkomstig van een Sevillaanse familie, bracht haar hele leven al dansend door. De flamenco zit haar in het bloed met uitmuntende zangers en dansers tussen haar voorouders. Ze beheerst zowel de pure en de klassieke als de folkloristische flamenco, maar koos ervoor zich verder de verdiepen in de flamenco puro. In 2000 richtte ze haar eigen dansschool op in Houthalen.

Brusselaar van Spaans-Italiaanse origine, Federico Ordonez zag op zijn zeventiende Het Nieuwe Spaanse Ballet aan het werk in Brussel en raakte ontroerd door danseres Eva la Yerbabuena in Luxemburg. Deze ervaringen hadden grote invloed op zijn werk en dansstijl. Hij danste met Belle Perez en in Vorst Nationaal voor de Spaanse Rijschool van Jerez de la Frontera. Sinds 2007 werkt hij samen met internationale grootheden in prachtige eigentijdse projecten en in zijn eigen poëtische producties. Onder meer Anne Teresa de Keersmaeker kruiste zijn pad.

Esteban Murillo werd geboren in Charleroi (1995) en groeide op met de stem van zijn grootvader en de gitaren van zijn ooms als muzikale achtergrond. De kleine Esteban Murillo krijgt al snel zijn eerste (klassieke) gitaarlessen en kiest na korte tijd resoluut voor de flamencogitaar. Hij staat al op de planken met de groep Suena Flamenco als hij verliefd wordt op de zang als instrument. Hij studeert intensief, ontwikkelt zijn eigen stijl en gaat er vervolgens mee het podium op: passioneel, gevoelig en met veel persoonlijkheid. Sinds zijn tienerjaren deelt hij het toneel met de grote namen uit de flamenco-scene (onder meer met Nina Pastori in het Koninklijk Circus).

 In 2014 brengt hij zijn eerste cd uit - Leyenda - en in het voorjaar van 2018 volgt zijn tweede: Mi Verdad(Mijn Waarheid). Fuseerde hij op Leyenda pop en flamenco, met onder andere teksten van zijn opa, op Mi Verdad keert hij terug naar de essentie van flamenco. En brengt hij een eerbetoon aan de grote Andalusische dichter, Federico García Lorca.

Voorstelling op zaterdag 26 oktober

Compania: Samina la Juana (dans), Federico Ordonez (dans) en Esteban Murillo (zang en gitaar) 

19u30 Ontvangst met een hapje en een drankje

20u00 Inleiding

21u00 Voorstelling

Ticket: € 20 (€ 15 voor leden VTB Kultuur Maaseik)

<
>
x