vtbkultuur Maaseik

Maaseik

De wereld van BRUEGEL in zwart en wit

Een exclusief bezoek aan de tentoonstelling van 70 prenten van Bruegel in de Koninklijke Bibliotheek (voorbehouden aan vtbKultuur)

Datum: 07/11/2019
Uur: 12:30
Plaats: Koninklijke Bibliotheek
Adres: Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik
Plaats van bijeenkomst: Brussel
Prijs leden: nog niet bepaald
Prijs niet-leden: nog niet bepaald
Thema: Beeldende kunst
Type: Evenement

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist u dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? Dit is de eerste – en mogelijk de laatste – keer dat u de kans krijgt om Bruegels prentenvan dichtbij te bewonderen. De Koninklijke Bibliotheek van België bewaart een complete en ongeëvenaarde collectie die tijdens het Bruegeljaar exclusief wordt tentoongesteld. De tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ neemt u mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse meester.

Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16deeeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Breugel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschapen ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

‘The World of Bruegel in Black and White’ wordt een unieke ervaringdie u meevoert in de leefwereld van Bruegel en zijn tijdgenoten. Ontdek hoe Bruegel inspiratie vond in het Italiaanse landschapen laat deze kans om de originele Bruegelprenten te bewonderen zeker niet liggen.

Veel van de werken worden in verschillende edities of 'lijsten' bewaard. Voordat een eerste editie op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent.

Bewonder Bruegels Italiaanse landschappen, enkele originele voortekeningen, de 7 hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat je verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deze buitengewone tentoonstelling speelt zich af in het Paleis van Karel van Lotharingen, een unieke locatie uit de 18deeeuw in het hart van Brussel. Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken!

We leggen voor deze activiteit een bus in vanuit Maaseik, en voorzien een aangepast namiddag programma.

Er zijn maximaal 200 plaasten (voor gans vtbKUltuur nationaal) dus snel zijn is de boodschap

<
>
x