vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Auteurslezing Majd Khalifeh

Een organisatie van de Dienst Maatschappelijke Integratie i.s.m. Bib Maaseik en VTBKultuur Maaseik. ter gelegenheid van de vluchtelingendag van 20 juni

Datum: 19/06/2018
Uur: 19:30
Plaats: Bibliotheek Maaseik
Adres: Bleumerstraat 68, 3680 Maaseik
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: gratis
Type: Reportage of lezing

Majd Khalifeh (Dubai1983) is een Palestijns-Vlaamse freelance journalist die werkt voor de VRT. Hij woont sinds 2004 in België.

Het in september 2017 uitgebrachte boek Herboren kreeg de prijs voor het jaar 2017 van de liberale denktank Liberales. Dit boek, geschreven door Majd Khalifeh met co-auteur Thijs Delrue, gaat over het traject van Khalifeh als vluchteling en nieuwkomer in Vlaanderen.

Veertien jaar geleden kwam VRT-journalist en documentairemaker Majd Khalifeh aan in België op zoek naar een identiteit. Hij was op de vlucht voor het regime in Damascus waar hij als staatloze Palestijn na vele omzwervingen was beland. Die dag had het goedkoopste vliegticket hem  bestemming Brussel gebracht. Zo simpel kan het zijn. 

Zijn eigen taal, cultuur en kennis leken plots verdampt. Zijn complexe eigenheid was teruggebracht tot één woord: ‘vluchteling. Hij voelde zich als een hulpeloze baby die zijn weg moest zoeken in een nieuwe wereld. Het enige wat hij kon doen was doorgaan. In Herboren neemt hij de lezer op sleeptouw doorheen de verschillende stappen van zijn eigen zoektocht: van nieuwkomer tot actieve burger.

De lezing vindt plaats op dinsdag 19 juni 2018 en start om 19.30 uur in de Bibliotheek van Maaseik – Bleumerstraat 68.

De toegang is gratis, maar meld je wel aan bij bibliotheek@maaseik.be   of  tel. 089/564 074   of aan de balie van de bib.

<
>
x