vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Auteurslezing "Dagboek van een flik"

Bert Gorissen, jarenlang actief als veerarts o.a. in Afrika gaat ons zijn belevenissen vertellen als "politieagent" in de Brusselse Marollen. Dit wordt een zeer a-typische lezing en boekbespreking ....

Datum: 26/09/2018 tot 26/09/2018
Uur: 19:30
Deuren open: 19u15
Plaats: Bibliotheek Maaseik
Adres: Bleumerstraat 68, 3680 Maaseik
Prijs leden: Gratis
Prijs niet-leden: Gratis
Type: Reportage of lezing

Een organisatie van vtbkultuur Maaseik en de bibliotheek Maaseik 

Auteurslezing met Bert Gorissen

 Dagboekvan een flik

26 september2018 om 19u30

 Bert Gorissen, geboren in Leut (in het kasteel van Villain XIV), was jarenlang actief als dierenarts in Afrika en andere continenten, waar hij gefascineerd raakte door de culturele mens en zijn omgeving. 

Maar van een carrière switch gesproken: gedurende de laatste acht jaren van zijn carrière werkte Bert als patrouille- en wijkagent in de Brusselse Marollen … een wijk vol verschillende culturen maar ook vol problemen. Hij ging er zelfs op ‘kot’, want zijn vrouw en kinderen woonden in Brecht. 

Na zes jaar heeft hij met de 24 dagboeken die hij van die tijd bijhield een boek geschreven. Een boek vol ironie, humor, ontroering en schoonheid, maar ook een verslag over multiculturaliteit dat niemand onverschillig zal laten die met onze maatschappij is begaan.

 Dit wordt geen typische lezing … wie Bert eenmaal gezien en gehoord heeft zal dit niet snel vergeten …….

 De toegang is gratis, maar meld je aan via bibliotheek@maaseik.be, 089 564 074 of aan de balie van de bib.

 De lezing vindt plaats op 26 september 2018 en start om 19.30 uurin de Bibliotheek van Maaseik – Bleumerstraat 68.  

‘Dagboek van een flik’ is het goed geschreven ego-document van een tijdelijke en atypische politie-insider die ons een hoogst realistische blik gunt achter de schermen van een bureau dat in een moeilijke wijk aan ordehandhaving moet doen. Het is vooral die onopgesmukte, rechttoe-rechtaan aanpak die het boek tot een stevige aanrader maakt en dat veel lezers verdient, zeker omdat het hier over een moedige uitgave in eigen beheer gaat.      (Walter Lotens, jan.2018)

 Het boek is te koop is de Standaard Boekhandel.

<
>
x