vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Auteurslezing Anya Niewierra "Het Bloemenmeisje"

A. Niewierra komt haar zinderende psychologische thriller "Het Bloemenmeisje" voorstellen.

Datum: 09/11/2021
Uur: 19:45
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19u30
Plaats: Bibliotheek Maaseik
Adres: Bleumerstraat 68, 3680 Maaseik
Prijs leden: gratis, inschrijven verplicht
Prijs niet-leden: gratis, inschrijven verplicht
Thema: Literatuur
Type: Reportage of lezing

Auteurslezing Anya Niewierra "Het Bloemenmeisje"
 
Als tienermeisje wordt de hoofdpersoon Nina Fleuri ontdekt hoog in de bergen, zittend naast haar dode moeder, versierd met bloemen. Ze wordt meegenomen en opgevangen door Gigi die voor haar zorgt. Nu, dertig jaar later, zet ze haar kruidenkennis in, om medicijnen te ontwikkelen op kruidenbasis. 

Ineens staat daar Thea voor de deur. Overduidelijk haar tweelingzus, waarvan Nina niet wist dat ze die had. Samen gaan ze op zoek naar hun verleden. Hierbij komen ze terecht in Zuid-Limburg, waar hun moeder vandaan kwam en Thea nu woont. Tijdens deze zoektocht verdwijnt Thea spoorloos. Terwijl Nina verder speurt blijkt er ook iemand achter haar aan te zitten. Na een inbraak en een achtervolging is duidelijk dat iemand het op haar voorzien heeft. Ze gaat op zoek naar haar zus, maar zal ze nog op tijd zijn? En wie kan ze vertrouwen van de mensen die er op haar pad komen uit hun verleden? Wat is het verband tussen de moord op hun moeder (dertig jaar geleden) en de verdwijning van Thea (nu)?

Het Bloemenmeisje is een zinderende psychologische thriller over moederschap, verraad en menselijk onvermogen. 

Terzeldertijd zal ze ook haar nieuwe roman aan ons voorstellen .....

De Anya Niewierra (1964) werd geboren in Kerkrade. Ze is werkzaam als algemeen-directeur van VVV Zuid-Limburg, en zij won met dit boek de allereerste Hebban Thrillerprijs ….. een  auteur om rekening mee te houden

Anya komt haar boek toelichten op dinsdag 9 november om 19u45.

Wil je deze lezing bijwonen, stuur dan een e-mail naar bibliotheek@maaseik.be, joskalders@skynbet.be, schrijf in online of telefoneer naar de bib. 089/564 074.

<
>
x