vtbkultuur Maaseik

Maaseik

Aperitiefconcert negro-spirituals

Het gemengd koor Lauda Sion uit Mariakerke brengt een selectie negro-spirituals in het unieke kader van de St Annakerk van Aldeneik. Het koor Lauda Sion bestaat sinds 1975, heeft zo’n 30 koorleden. Negro spirituals zijn volksliederen van de Afrikaanse slaven in Noord-Amerika. Alou Ndiaye (percussie-djembe) en Jitse Creemers (marimba-balafon) verzorgen de Afrikaans sfeer en link.

Datum: 30/09/2018 tot 30/09/2018
Uur: 11:00
Deuren open: 10u30
Plaats: St Annakerk Aldeneik
Adres: Hamontweg 63, 3680 Maaseik
Prijs leden: 5
Prijs niet-leden: 5
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Het gemengd koor Lauda Sionuit Mariakerke brengt ons een selectie negro-spirituals, en dit in het unieke kader van de St Annakerk.

Het koor Lauda Sion bestaat sinds 1975, heeft zo’n 30 koorleden en als dirigent Dhr. Maurice Vernier en is erg gekend in en rond Gent.

Negro spirituals zijn volksliederen van de Afrikaanse slaven in Noord-Amerika. Ze zijn meestal afgeleid van Europese hymnen maar vervormd naar de typisch Afrikaanse ritmen en muzikale vormen. Negro spirituals waren voor de slaven een manier om hun geloof en een diep verlangen naar een beter bestaan te uiten. 

Alou Ndiaye(percussie-djembe) en Jitse Creemers(marimba-balafon/Stedelijke Academie voor Kunsten) verzorgen de Afrikaanse link en sfeer rond dit concert.

Na het concert is er de gelegenheid om met de koorleden, muzikanten en de aanwezigen nog gezellig te keuvelen bij een drankje ……

Praktisch.
Waar: St Annakerk, Hamontweg 112 in Aldeneik (Maaseik)
Prijs€, kinderen  tot 12 jr gratis – inclusief drankje na het concert.

Inschrijven vóór 25 september 2018 bij joskalders@skynet.be
Betaling: na inschrijving door overschrijving op BE76 7350 2752 9695

Gereserveerde tickets liggen klaar aan de ingang van de kerk

<
>
x