vtbkultuur Lommel

Lommel

Viviane Spanoghe & Jan Michiels

Revolutionaire cellosonates

Datum: 12/04/2019
Uur: 20:15
Plaats: Sint-Jozefskerk
Adres: Kerkstraat 1, 3900 Overpelt
Prijs leden: € 9,80
Prijs niet-leden: € 9,80
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Een nieuw duo: celliste Viviane Spanoghe, die door de jaren heen een eigen persoonlijkheid creëerde gekenmerkt door subtiliteit, perfectionisme en beheersing en Jan Michiels, Laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 1991 en één van onze strafste Belgische uitvoerders. Intens en inspirerend, zo kan je de samenwerking tussen deze twee grote kamermuziekmusici noemen. Elk concert van dit duo zorgt opnieuw voor een gloed van passie en rust tegelijk.

Beethovens Sonates voor cello en klavier kunnen we enkel met superlatieven beschrijven: virtuoos, kleurrijk, intens, buitengewoon en overweldigend. Wat bij Beethoven begon als luchtige experimenten, mondde uit in kamermuziekwerken die qua omvang, intensiteit en techniek revolutionair waren. 

Na een cellosonate van Beethoven kan men enkel uitpakken met een uitzonderlijk en matuur werk!  Mendelssohns tweede cellosonate is zo’n werk, hoogromantisch en virtuoos en evenwaardig geschreven voor cello en piano.

Verrassend is de naam van Ludwig Thuille op het programma. Deze bijna vergeten Duitse componist uit de tweede helft van de 19de eeuw en een goede vriend van Richard Strauss heeft een prachtig cellosonate op zijn conto. Het past perfect in het kielzog van de Duitse Klassieken en Romantici.

Viviane Spanoghe en Jan Michiels zorgen in dit concert voor een pakkende dialoog vol breekbare lyriek en overvloedige dramatiek.

Programma
Beethoven: Sonate nr. 2 op. 5
Mendelssohn: Sonate nr. op. 58
Schumann: Fünf Stücke im Volkston, op. 102 Thuille, cello sonate op. 22

Viviane Spanoghe (cello) & Jan Michiels (piano)

Inschrijving: vóór zondag 31 maart 2019 op www.vtbkultuur.be/lommel 
 
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel. Inschrijving is pas definitief na betaling. 

<
>
x