vtbkultuur Lommel

Lommel

Uitstap Den Haag Tentoonstelling MONET. De Tuinen.

De Franse kunstschilder Claude Monet geldt als één van de belangrijkste schilders van het impressionisme. Het schilderij Impression, soleil levant, dat hij in 1872 schilderde, is de aanzet geweest tot de term ‘impressionisme’.

Datum: 18/01/2020
Uur van samenkomst: 08.00
Plaats: CC De Adelberg
Adres: Adelbergpark 1, 3920 Lommel
Prijs leden: € 75 busreis, toegang, musea en lunch inbegrepen
Prijs niet-leden: € 75 busreis, toegang, musea en lunch inbegrepen
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 7

Na de cursus over Monet zelf, kan je bovendien zijn werken live bekijken, en wel in Den Haag. In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde tuinen, die  een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag.

Vanaf 20 oktober 2019 tot en met 2 februari 2020 worden in de tentoonstelling Monet. De tuinen. maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht waarbij het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum het stralende middelpunt zal zijn.

In de voormiddag bekijk je de Monet-expo onder leiding van een gids. Na de lunch is er de keuze om op eigen tempo de vaste collectie van het Gemeentemuseum, het Fotomuseum of het GEM (hedendaagse kunst) te gaan bekijken, of een combinatie van deze  twee of drie. Omstreeks 17 uur vertrekt de bus terug richting Lommel.

Inschrijven: vóór 1 augustus 2019 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35
Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel.

De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

Deze activiteit is VOLZET.

<
>
x