vtbkultuur Lommel

Lommel

MUSICAL 1830

Het ontstaan van België komt tot leven.  

Datum: 18/08/2021
Uur: 20:00
Deuren open: 19:00
Plaats: Kasteel De Merode
Adres: De Merodedreef 2, 2260 Westerlo
Plaats van bijeenkomst: Kasteel De Merode
Prijs leden: 40€ in rang 1 ipv 49,95€
Prijs niet-leden: 45€ in rang 1 ipv 49,95€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - concert

Historalia Productions brengt zijn vierde musicalspektakel. ‘1830’ vertrekt vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengt op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. De voorstelling staat bol van spectaculaire en levensechte scènes. De opkomst van België wordt benaderd vanuit twee perspectieven: het Belgische en het Nederlandse. Als publiek ervaar je beide visies vanop een andere locatie op het domein. Je verhuist letterlijk van de ene tent naar de andere en komt uiteindelijk samen voor een spectaculair einde tijdens de apotheose in openlucht. Voor de vierde keer is de regie in handen van Luc Stevens.Het kasteel de Merode en het omliggende domein vormen het kader voor deze unieke theaterervaring.

De voorstelling zal bol staan van spectaculaire en levensechte scènes met showpaarden en professionele stuntmensen

De voorstelling bestaat uit drie delen: de twee eerste delen beleef je vanuit twee afzonderlijke pop-up theaters. Na de pauze beleef je de spectaculaire apotheose op een derde locatie met de façade van het kasteel als decor. Je zal overdonderd worden door een meeslepend verhaal, een indrukwekkend decor en een fantastische cast als kers op de taart.

 

Niemand minder dan Lucas Van den Eynde, Michiel Demeyer, Leendert De Vis, Nele Goossens, Martijn Claes en Liesbeth Roose zullen zowel historische als fictieve personages tot leven brengen. 

In totaal verwelkomde Historalia meer dan 80.000 toeschouwers tijdens de vorige shows. Voor de vierde keer is de regie in handen van Luc Stevens en de muzikale omkadering is opnieuw het domein van Sam Gevers. Hij tovert voor deze productie een frisse pop- en R&B-sound uit zijn hoed. De gloednieuwe muziekscore zal haarfijn te horen zijn via koptelefoons. Florian Boutonnier zal na zijn prachtige choreografieën tijdens Rubens ook 1830 tot leven brengen met een fantastisch dansensemble.

 

Inschrijven: vóór 14 mei 2021 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35
Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel.

 

De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

 

 

<
>
x