vtbkultuur Lommel

Lommel

Knipoogdag Genk

Genk verwent! Boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen. De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag!

Datum: 25/03/2018
Uur: 10:00
Deuren open: 10:00
Plaats: C-Mine
Adres: Evence Coppéelaan 91, 3600 Genk
Plaats van bijeenkomst: C-Mine
Prijs leden: 14€
Prijs niet-leden: 20€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

 

Hierbij een overzicht van het voormiddagprogramma:
- Sitetocht in Thor Park
- Bezoek aan het hoofdgebouw Thor Central
- Bezoek aan "Het Mijndepot"
- Bezoek aan de Oekraïens-katholieke kerk en tuinwijk in
  Waterschei
- Citéwandeling in Zwartberg
- Citéwandeling in Winterslag
- Cosmodrome
- Bezoek aan de Turkse Moskee Sledderlo
- Nationaal Park Hoge Kempen

In de namiddag:
Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Verken het Energiebebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum. Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. Op C-mine kom je ogen te kort!


Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes.

Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

AFSLUITER
Op het C-mine plein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie. Op deze plek vind je ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

PRIJS KNIPOOGDAG
• Hele dag: € 14 (leden), € 20 (niet-leden)
• Halve dag: € 7 (leden), € 10 (niet-leden)
Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.
Middagmaal 20 €/persoon.
Eigen vervoer te voorzien.

INSCHRIJVINGEN via lommel@vtbkultuur.be of 0486 763 315
Deelneming definitief na storting op BE33 7350 4240 4546

INSCHRIJVEN kan tot 1 maart 2018.

 

<
>
x