vtbkultuur Lommel

Lommel

FLANDERS RECORDER QUARTET Farewell Tour

Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” bestaat 30 jaar en besloot om op een hoogtepunt het ensemble te beëindigen. Jammer, maar ze willen nog éénmaal alles geven in een uitgebreide afscheidstournee. Lommel mocht hierbij niet ontbreken aangezien ze regelmatig in onze stad concerteerden.

Datum: 25/05/2018
Uur: 20:15
Plaats: Lommel
Plaats van bijeenkomst: Sint-Pietersbandenkerk
Prijs leden: 9,80€
Prijs niet-leden: 9,80€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Beschikbare plaatsen: 10

Hun palmares barst uit zijn voegen met titels als Cultureel Ambassadeur van Vlaanderen, Festivalster Festival van Vlaanderen, 2.500 concerten, 52 verschillende landen, 24 cd’s en nu het 30-jarig jubileum! Flanders Recorder Quartet staat voor inventiviteit, originaliteit, creativiteit, verwondering en musiceervreugde. Ze bracht een instrument dat 200 jaar lang miskend werd weer in al zijn glorie voor het voetlicht. Op een attractieve manier overtuigt het ensemble de melomaan en de occasionele bezoeker met een uitzonderlijke verzameling van maar liefst 150 verschillende blokfluiten  –  van de allerkleinste blokfluit tot schitterende barokke grootbassen (tot 2,30 m hoog!) – wat van elk concert een onvergetelijke gebeurtenis maakt.

Met het concertprogramma van hun Farewell Tour zal het Flanders Recorder Quartet een laatste keer de harten van de luisteraar sneller doen slaan. Verschillende eeuwen passeren de revue, geuren en kleuren vullen mekaar aan of geven aanleiding tot een contrasterend muzikaal bouwwerk. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten als  laatste noot. Final Chapter staat voor één groot blokfluitfeest; een laatste salvo kleurrijke vuurpijlen in de nacht.

De prachtige omgeving en de fantastische akoestiek voor fluit van de Sint-Pietersbandenkerk zullen de beleving van deze Farewell Tour alleen maar ten goede komen. Geniet nog een laatste keer van Flanders Recorder Quartet!

Programma: werken van Michael Praetorius, Pieter Campo, Johann Herman Schein, Joseph Bodin de Boismortier, Sören Sieg, Johann Sebastian Bach en Jeroen d’Hoe.

Uitvoerders: Tom Beets, Bart Spanhove, Joris Van Goethem & Paul Van Loey

INSCHRIJVINGEN via lommel@vtbkultuur.be of 0486 763 315

Prijs enkel geldig als groepsaankoop via vtbKultuur Lommel.
Deelneming definitief na storting op BE33 7350 4240 4546

INSCHRIJVEN kan tot 1 mei 2018.

<
>
x