vtbkultuur Lommel

Lommel

Cirque du Soleil: AFGELAST

AFGELAST AFGELAST AFGELAST Met KOOZA keert Cirque du Soleil terug naar de roots van het circus

Datum: 31/12/2021 tot 01/01/2022
Uur: 17:00
Uur van samenkomst: wordt later medegedeeld
Plaats: Paleis 12, Brussel
Adres: Paleis 12 , 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: wordt later medegedeeld
Prijs leden: 80€ per persoon, 70€ per kind (2-12j) icl. ticket (rang 1), servicekost, busvervoer vanuit Lommel en fooi chauffeur.
Prijs niet-leden: 83€ per persoon, 73€ per kind (2-12j), incl. ticket (rang 1), servicekost, busvervoer vanuit Lommel en fooi chauffeur.
Thema: Beeldende kunst
Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Sinds de wereldpremière in 2007 zagen al meer dan vier miljoen toeschouwers Kooza, de nieuwe show van Cirque du Soleil. Na een tournee doorheen Noord-Amerika en Japan en de huidige voorstellingenreeks in Madrid en Bilbao komt de productie straks ook naar ons land.

Halsbrekende acrobatie

Kooza is volgens de Amerikaanse bedenker en regisseur van de show David Shiner niets minder dan een terugkeer naar de roots van het Canadese gezelschap, dat in 1984 van start ging. Alles staat dan ook in functie van de twee hoofdelementen van deze show: halsbrekende acrobatie, en clownstaferelen met een hoog slapstickgehalte.

De ruim twee uur durende productie zit alvast boordevol hoogtepunten. Zo zijn er onder meer vier koorddansers, menselijke piramides, een trapezesolo en een wip die de artiesten metershoog de lucht in slingert.  
Indrukwekkend is ook het razendsnel ronddraaiende "wheel of death", waarop twee acrobaten het publiek naar adem doen happen. Tijd om van de spanning te bekomen is er nauwelijks: de acts volgen elkaar in sneltempo op.


Eenvoud
Zoals in andere shows van Cirque du Soleil zijn ook in Kooza een arsenaal aan kostuums (vaak met speciale effecten), talloze props, kleurrijke figuren en een live-band van de partij. Bovendien doen de clowns flink hun best om voor interactie te zorgen met het publiek.
In tegenstelling tot in sommige oudere producties van het gezelschap staan er echter minder nevenpersonages op het podium en werd ook het decor al bij al vrij sober gehouden. Dat vergroot de spanning alleen maar: de nadruk ligt volledig op de acrobatische kunsten van de artiesten, en achteraf heeft u niet de indruk dat allerlei zaken u ontgaan zijn.

"Kooza grijpt terug naar de eenvoud, de menselijkheid en de intimiteit van een traditioneel circus", vat creatief directeur Serge Roy samen.

(TER INFO: de normale kost voor alleen het ticket - excl. servicekosten - bedraagt 77-95 €)

Inschrijven: vóór 21 juni 2020 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35
Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel.

De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met vtbKultuur Maaseik.

 

 

<
>
x