vtbkultuur Lommel

Lommel

Busuitstap naar Bonn (Duitsland) (VOLZET)

Ter gelegenheid van de 250e geboortedag van de grote componist en visionair Ludwig van Beethoven (1770-1827) bezoeken wij z’n geboortestad Bonn.

Datum: 04/04/2020
Uur: 08:00
Plaats: Bonn
Prijs leden: 70€ All-in met bus, fooi chauffeur, geleide bezoeken, concert en middagmaal. Behalve consumpties bij het middagmaal.
Prijs niet-leden: 75€ All-in met bus, fooi chauffeur, geleide bezoeken, concert en middagmaal. Behalve consumpties bij het middagmaal.
Thema: Muziek
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

In de voormiddag bezoeken we in de Bundeskunsthalle de tentoonstelling “Beethoven – Wereld. Burger. Muziek.”De tentoonstelling toont de belangrijkste woon- en werkplaatsen van Beethoven en verbindt deze met zijn muzikale werk. Bij de verschillende thema’s worden telkens muzikale meesterwerken toegewezen. Verder worden er unieke, originele museumstukken en iconische portretten getoond, die de persoonlijkheid van de componist weergeven. Gedurende deze Nederlandstalige rondleiding, ontdekken we niet alleen de werkwijze van de componist, maar ook de cultuurhistorische context van zijn leven en werk.


© Bundeskunsthalle/Beethoven Haus Bonn
 
 
Na de lunch, in het Restaurant Bönnsch, wandelen we naar het geboortehuis van Ludwig van Beethoven. We krijgen een inleiding over het Beethoven-Haus. Daarna bezoeken we in kleine groepjes het museum, waar we in de 12 ruimtes een dieper inzicht in het leven en werk van de grote componist krijgen. We eindigen ons bezoek met een pianoconcert, waarbij we genieten van Beethovens muziek gespeeld op een historische Hammerflügel (Fortepiano) uit 1824.

Daarna is er nog vrije tijd om de stad Bonn verder te ontdekken en op het Münsterplatz het monument ter ere van Beethoven te bekijken.
 
Omstreeks 17.30 uur vertrekken we richting Limburg.
 
De plaatsen zijn beperkt! Reserveer jouw tickets vóór 15 maart 2020 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35
Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel met vermelding 'Bonn'
De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.
Voorziene opstapplaatsen: Hechtel (B&V Reizen), Carpoolparking Houthalen, Parking Kinepolis Hasselt en Carpoolparking Maasmechelen.
 

<
>
x