vtbkultuur Lommel

Lommel

Antwerp Symphony Orchestra: "Paul Lewis ontroert met Mozart"

Een romantische middag met meesterwerken van Mozart. Zijn Pianoconcerto nr. 27 was het laatste wapenfeit van Mozart als concertsolist. Je kan er een groot aandeel melancholie en berusting in ontdekken, alsof de componist zijn einde voelde naderen.

Datum: 07/03/2020
Uur: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Adres: Astridplein 26, 2018 Antwerpen
Prijs leden: 30€
Prijs niet-leden: 33€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.
 
Paul Lewis: piano 
Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde bij Joan Havill aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bij Alfred Brendel en treedt regelmatig op met ‘s werelds meest vooraanstaande orkesten waaronder de symfonieorkesten van Boston, Chicago en Londen, de New York Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest. 
 
Philippe Herreweghe: dirigent
Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde bij Marcel Gazelle. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent op. Sinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. 
 
Tickets: € 30 leden – € 33 niet-leden, inclusief programmaboekje.
De plaatsen zijn beperkt! Reserveer jouw tickets vóór 15 januari 2020 bij Odette Stas, lommel@vtbkultuur.be of 011 54 06 35
Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van vtbKultuur Lommel.
De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

<
>
x