vtbkultuur Lochristi

Lochristi

vtbKultuur Picknickt te Gent

Zondag 1 september 2019

Poëzieroute voor groot en klein met aansluitend een picknick in een gezellig park in Gent

Datum: 01/09/2019
Uur: 10:00
Plaats: Gent
Prijs leden: €25
Prijs niet-leden: €30
Type: Evenement

Start Poëzieroute zowel voor groot en klein om 10u:

Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent. Samenkomst om 9u45 

Wat is leuker dan slenteren en dwalen door een stad en onverwachte plekjes ontdekken? De Poëzieroute voor groot en klein in Gent toont je de stad zoals je die nooit eerder zag.
We sluiten af met een gezellige picknick in een park te Gent.

Poëzieroute voor kinderen < 15jaar (begeleid door volwassenen):
De Kinderpoëzieroute is een parcours in de Gentse binnenstad met tien charmante haltes. Bij elke halte hoort een passend gedicht en een eenvoudige opdracht. De tien gedichten zijn niet aangebracht in het straatbeeld, maar zijn opgenomen in een kleurig werkboekje met werk van hedendaagse dichters zoals Joke van Leeuwen, Edward van de Vendel, Riet Wille en André Sollie. Met het boekje verkennen de kinderen de stad op een speelse, interactieve manier begeleid door twee volwassenen. De haltes zijn zorgvuldig gekozen en spreken tot de verbeelding van de kinderen: snoepwinkel Temmerman, de treurwilgen aan de Lievekaai, de Stropdrager aan het Prinsenhof,… 

Poëzieroute voor volwassenen (begeleid door een gids):
Sinds 2000 zijn op diverse en vaak onverwachte plekken in de stad gedichten aangebracht. Op de oude kades van de Gras- en Korenlei bijvoorbeeld ontdek je een fragment uit Melopee van Paul van Ostaijen, in het ‘Graffitistraatje’ vind je (achter tralies…) een gedicht van Benno Barnard. Vijf gedichten zijn bovendien verwerkt in een kunstwerk van bekende Vlaamse kunstenaars zoals Liliane Vertessen en Paul Van Gysegem.
Wij volgen deze route begeleid door een gids van het Poëziecentrum.

Deelnameprijs:
kind < 15jaar: € 15 - volwassenen: €25 (vtbKultuur- /VAB-lid) €30 (niet-lid)
Inbegrepen in de prijs:
Poëzieroute met gids+origineel picknickmandje inclusief drank & nagerecht

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding PICKNICK, je naam en aantal personen. Inschrijven noodzakelijk vóór 25 augustus 2019.

Let op: slechts definitief ingeschreven na betaling. 

 

<
>
x