vtbkultuur Lochristi

Lochristi

Voordracht "Fibre-Fixed. Composites in Design"

n.a.v. tentoonstelling "Fibre-Fixed" - Composiet in Design in het Designmuseum

Datum: 27/03/2019
Uur: 20:00
Plaats: LoS Sierteeltmuseum
Adres: Zaffelare-dorp 83, 9080 Zaffelare
Prijs leden: € 5
Prijs niet-leden: € 7
Type: Reportage of lezing

Voordracht
De steeds groeiende afvalberg, vervuilende bedrijfswagens in eindeloze files of verouderende bevolking. Eén oplossing voor de vele actuele maatschappelijke uitdagingen komt misschien uit onverwachte hoek: nieuwe materialen. Composietmateriaal combineert de sterkte en stijfheid van vezels met de lichtheid van plastics. En dat biedt mogelijkheden voor ultralichte (race)wagens en onderbeenprotheses, maar ook voor plaatmateriaal gemaakt uit afgedankt textiel en duurzame tiny houses.

In het Design Museum te Gent loopt de tentoonstelling Fibre-Fixed. Composites in Design.

Op het tentoonstellingsconcept geeft Curator Em.Prof.dr.ir. Ignaas Verpoest (KU Leuven) in het LoS Sierteeltmuseum een verhelderende inleiding. Hij focust op de ontwikkelingen van de voorbije vijf jaar en licht de te verwachten doorbraken voor de toekomst toe. 

Plaats
In het LoS Sierteeltmuseum, Zaffelare-Dorp 83, 9080 Lochristi 

Op zondag 31 maart 2019 om 10u bezoeken we de tentoonstelling "Fibre-Fixed - Compositities in Design" in het Designmusuem te Gent (zie activiteit op 31 maart 2019).

Inschrijving

vtbKultuur-/VAB-lid: €5 (lezing) - €6 (gegidst museumbezoek) - €10 (combiticket)
niet-lid: €7 (lezing) - €8 (gegidst museumbezoek) - €15 (combiticket)

Inschrijven noodzakelijk wegens beperkt aantal plaatsen via vtbKultuur.lochristi@skynet.be of tel. 09 356 94 20 of via bovenstaande knop "online inschrijven"

 

<
>
x