vtbkultuur Lochristi

Lochristi

"Nacht van de Verbeelding" te Gent - VOLZET

Gent Festival van Vlaanderen kruipt in je hoofd met de Nacht van de Verbeelding, de nieuwste telg in de Festivalfamilie. 

Wij zorgen voor de tickets.

Datum: 04/10/2019
Uur: 20:00
Plaats: M.S.K. - Plantentuin - ICC - S.M.A.K.
Adres: Gent SMAK museum , 9000 Gent
Prijs leden: 27
Prijs niet-leden: 30
Thema: Muziek
Type: Groepsbezoek

Gent Festival van Vlaanderen kruipt in je hoofd met de Nacht van de Verbeelding, de nieuwste telg in de Festivalfamilie. Vanuit de vaste overtuiging dat vrije geesten de wereld bevrijden van hokjes denken, van platgetreden paden en verlammend gemak, geeft Gent Festival in de avond en nacht van 4 oktober alle ruimte aan De Verbeelding.

De Citadelsite wordt een vrijplaats voor ideeën en creativiteit. Een walhalla voor álle kunstvormen met een open blik op het hier en nu. Alles mag, alles kan. Een installatie, een performance, een installatie-performance. Muziek, literatuur, poëzie, dans en film. Stap binnen in een nieuwe wereld en laat je verbeelding de vrije loop. Bevrijd jezelf, kom naar De Nacht van de Verbeelding!

Wij zorgen voor de tickets.

 

De verbeelding aan de macht tijdens gloednieuw cultuurconcept. 

Wat vertelt een bendir-speler aan de voet van een René Magritte ? Wat doen honderd tikkende metronomen rond Panamarenko’s Aeromodeller? En wat heeft de 17de-eeuwse Stylus Fantasticus met saxofoons en electronica te maken? Hoe klinkt renaissance polyfonie in de statige Leopoldskazerne? Dat ontdek je tijdens de Nacht van de Verbeelding op vrijdag 4 oktober. Deze nacht wordt er één van liaisons dangereuses... Alle schotten worden afgebroken, alle dwarsverbanden zijn toegestaan. De hele nacht lang is de Citadelsite een vrijplaats voor luchtfietsers en libertijnen!

 

 

In de nacht van 4 op 5 oktober overhandigt Gent Festival van Vlaanderen de sleutels van de Citadelsite en Leopoldskazerne aan de kampioenen van de verbeelding: kunstenaars, musici, schrijvers, dansers, denkers… Kortom: zij die zien wat wij niet zien, horen wat wij niet horen, denken wat wij nog niet gedacht hebben. Van zonsondergang, stipt om 19:17, tot in de vroege uurtjes bezetten zij het S.M.A.K., MSK, de Floraliënhal, de Plantentuin (UGent), de Leopoldskazerne en nog meer locaties in en rond het park met hun visionaire kunstwerken, klanken, installaties, en choreografieën. Deze nacht vieren we de Verbeelding beyond genre. Van piano vierhandig tot analoge synthesizers, van slam philosophy tot techno-flamenco. Kom naar de Nacht en laat je verbeelding de vrije loop! 

Gelieve vooraf in te schrijven wegens organisatorische reden via vtbKultuur.lochristi@skynet.be of tel 09 356 94 20 of via bovenstaande “knop”.

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Nacht van de verbeelding”, je naam en aantal tickets.

 

<
>
x