vtbkultuur Lochristi

Lochristi

"Naar Andalusië op het ritme van de Flamenco" door Guido De Clercq

De lezing "Andalusië op het ritme van de Flamenco" van Guido De Clercq is muzikaal ondersteund door flamencogitarist Alexander Gavilan.

Datum: 17/09/2021
Uur: 20:00
Deuren open: 19:30
Plaats: Uytenhove
Adres: Zavel 5, 9080 Lochristi
Prijs leden: € 15
Prijs niet-leden: € 25
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Er is weinig dat de zuiderse sfeer van Spanje zo kan oproepen als flamenco. Dit muziekgenre met bijhorende dans is een onlosmakelijk deel van de Spaanse cultuur en geldt dan ook als Spanjes belangrijkste culturele exportproduct.

In deze lezing neemt flamenco-expert Guido Declercq je mee doorheen de bakermat van deze traditionele Arte. De meest wervelende flamencofestivals, de charmantste pena, maar ook de mooiste bezienswaardigheden van de Andalusische steden en dorpen komen aan bod. Deze unieke gids zal niet alleen liefhebbers van flamenco aanspreken, maar ook toeristen die Andalusië op een andere, buitengewoon authentieke manier willen beleven.
Guido De Clercq komt uit Roeselaere. In de jaren negentig trok hij regelmatig richting Spanje en belandde uiteindelijk op de plaatselijke flamencofestivals in Andalusië. Vandaag is hij al vijftien jaar professioneel bezig met flamenco. Die dans promoot hij door zijn werk bij La Barraca vzw.

Deze lezing wordt tevens muzikaal ondersteund door flamenco gitarist Alexander Gavilan. 

Wij sluiten deze Andalusische avond af met een typische cava vergezeld van een tapasschoteltje. Olé!!

Inschrijving
Gelieve vooraf in te schrijven via bovenstaande knop “online inschrijven” of  via lochristi@vtbkultuur.be of tel. 09 356 94 20

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Andalusië”, je naam en aantal personen.

Let op: onze activiteiten gaan niet meer door in de polyvalente zaal van de Bibliotheek Reinaert te Lochristi. Afhankelijk van de activiteit of beschikbaarheid van de zaal zullen onze activiteiten doorgaan in de nieuwe zaal Lodejo, Dorp Oost 1 te Lochristi of in de zaal Uytenhove, Zavel 1, Zeveneken.

Deze activiteit gaat door in zaal Uytenhove, Zavel 1 te Zeveneken.  
<
>
x