vtbkultuur Lochristi

Lochristi

"Naar Andalusië op het ritme van de Flamenco" door Guido De Clercq

De lezing "Andalusië op het ritme van de Flamenco" van Guido De Clercq is muzikaal ondersteund door flamencogitarist Alexander Gavilan.

Datum: 25/09/2020
Plaats: Lochristi
Adres: Boudewijnlaan 6, 9080 Lochristi
Prijs leden: 15
Prijs niet-leden: 20
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Er is weinig dat de zuiderse sfeer van Spanje zo kan oproepen als flamenco. Dit muziekgenre met bijhorende dans is een onlosmakelijk deel van de Spaanse cultuur en geldt dan ook als Spanjes belangrijkste culturele exportproduct.

In deze lezing neemt flamenco-expert Guido Declercq je mee doorheen de bakermat van deze traditionele Arte. De meest wervelende flamencofestivals, de charmantste pena, maar ook de mooiste bezienswaardigheden van de Andalusische steden en dorpen komen aan bod. Deze unieke gids zal niet alleen liefhebbers van flamenco aanspreken, maar ook toeristen die Andalusië op een andere, buitengewoon authentieke manier willen beleven.
Guido De Clercq komt uit Roeselaere. In de jaren negentig trok hij regelmatig richting Spanje en belandde uiteindelijk op de plaatselijke flamencofestivals in Andalusië. Vandaag is hij al vijftien jaar professioneel bezig met flamenco. Die dans promoot hij door zijn werk bij La Barraca vzw.

Plaats
Polyvalente zaal Gemeentelijke bibliotheek Reinaert
Koning Boudewijnlaan 6, 9080 Lochristi.

Inschrijving
Vooraf inschrijven noodzakelijk wegens beperkt aantal plaatsen.

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding "Andalousië”, je naam en aantal personen.
Let op: slechts defintief ingeschreven na betaling.
<
>
x