vtbkultuur Lochristi

Lochristi

Monoloog “Dagboek van een gek" naar Gogol door Jacques Lesage

Theatermonoloog door Jacques Lesage gevolgd door de voorstelling van ons najaarprogramma.

Datum: 26/09/2019
Uur: 20:00
Plaats: Lochristi
Adres: Koning Boudewijnlaan 6, 9080 LOCHRISTI
Plaats van bijeenkomst: Lochristi
Prijs leden: 12
Prijs niet-leden: 15
Type: Podiumactiviteit - theater

Theatermonoloog - “Dagboek van een gek” is één van de best bekende verhalen van de Russische grootmeester Gogol. Het verhaal is door de acteur bewerkt tot een theatermonoloog ontdaan van alle bijkomstigheden, recht uit de buik. De kleine ambtenaar Aksenti Iwanowitsj vertelt zijn levensverhaal: hij is de eeuwige underdog, de looser in zijn beroepsleven en in de liefde. Steeds dieper gaat hij gebukt onder zijn eenzaamheid en driftig is hij op zoek naar zijn identiteit. Aksenti Iwanowitsj wil “iemand” zijn en zonder dat zijn omgeving het merkt, wordt hij “iemand”. “Dagboek van een gek” is een pijnlijke confrontatie van het publiek met een steeds groter wordend probleem: de sociale vereenzaming en haar immense gevolgen. 

Nikolaj Gogol (1809 – 1852) was een Russisch schrijver van Oekraïense oorsprong. Hij ging kort lesgeven in Sint-Petersburg, mislukte daarin, ging zich toeleggen op het schrijven en ging rondzwerven in Europa. Hij keerde teleurgesteld terug naar Rusland en overleed in 1852 in Moskou.

Na de theatermonoloog wordt het najaarprogramma voorgesteld. 

Gelieve vooraf in te schrijven wegens organisatorische reden via vtbKultuur.lochristi@skynet.be of tel 09 356 94 20 of via bovenstaande “knop”.
Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Dagboek”, je naam en aantal personen.

 

 

 

<
>
x