vtbkultuur Lochristi

Lochristi

Lezing "Van Eyck, Bruegel en Rubens in perspectief"

Lezing "Van Eyck, Bruegel en Rubens in perspectief" door Prisca Valkeneers Als toemaatje wordt jullie een "koele" verrassing aangeboden.

Datum: 20/09/2018
Uur: 20:00
Plaats: Lochristi
Adres: Koning Boudewijnlaan 6, 9080 Lochristi
Prijs leden: € 7
Prijs niet-leden: € 10
Type: Reportage of lezing

Zoals je weet, werkt vtbKultuur elk jaar met en rond een ander jaarthema en dat is in 2018 … tromgeroffel … ‘Vlaamse Meesters’. Laat je inspireren!

Meer nog, ook in 2019 en 2020 zal het thema ‘Vlaamse Meesters’ alom tegenwoordig zijn, zij het elk jaar met iets andere accenten: Rubens in het kader van ‘Antwerpen barokstad’, Bruegel in 2019 met zijn 450ste sterfdag en Van Eyck in 2020 omdat het gerestaureerde Lam Gods terug naar zijn vaste stek gaat.

Lezing:

Even voorstellen: Prisca Valkeneers studeerde af als licentiate in de kunstwetenschappen en archeologie aan de VUB in 2007. Ze werkte gedurende bijna 10 jaar als wetenschappelijk medewerker in het Centrum Rubenianum in Antwerpen waar ze haar hart verloor aan de Vlaamse Meesters. Nu is ze freelance kunsthistorica in het brede culturele veld. 

Van Eyck, Bruegel en Rubens in perspectief:

Uit drie eeuwen Vlaamse bodem ontsproten drie grote kunstenaars die de canon van de kunstgeschiedenis zouden bepalen. Hoe konden Van Eyck, Bruegel en Rubens zo goed gedijen en hoe staan ze in verband met elkaar? Op hun typische eigen wijze analyseerden Van Eyck, Bruegel en Rubens de mens en het leven in detail. Naast contextuele inzichten nemen we uiteraard ook hun kunstwerken onder de loep.

Gelieve vooraf in te schrijven wegens organisatorische redenen op vtbkultuur.lochristi@skynet.be of telnr. 09 356 94 20 of via bovenstaande knop"online inschrijven".

Betalen via Crelan rekeningnr BE68 1030 3253 0434 op naam van vtbKultuur met vermelding "Rubens", naam en aantal personen

Ter info:
-  tijdens de pauze wordt jullie een "koel" culinair toemaatje aangeboden
- als afsluiter zal de voorzitter nog een overzicht geven van de najaarsactiviteiten

 

  

 

 

<
>
x