vtbkultuur Lochristi

Lochristi

Actueel tijdens de Floraliën: Lezing over "Planten in ons cultureel erfgoed" + rondleiding in PCS AFGELAST en terug op programma in 2021

Samenkomst in het Proefcentrum voor Sierteelt (PSC) in Destelbergen 

  • rondleiding in het Proefcentrum voor Sierteelt
  • in de Plataanzaal: lezing "Planten in ons cultureel erfgoed" door professor Marcel De Cleene

 

 

 

Datum: 07/05/2020
Uur: 19:00
Deuren open: 19:00
Plaats: Proefcentrum voor Sierteelt (PSC)
Adres: Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen
Plaats van bijeenkomst: Schaessestraat 18, Destelbergen
Prijs leden: € 12
Prijs niet-leden: € 15
Type: Evenement

 

Het Proefcentrum voor Sierteelt werd in 1988 opgericht en ging gepaard met de ingebruikname van een nieuwe locatie voor sierteeltonderzoek in de Schaessestraat te Destelbergen. Op het PSC wordt zowel toegepast wetenschappelijk als praktijkgericht onderzoek gedaan. Op beide niveaus wordt het onderzoek afgestemd op problemen bij de teelten. Volgende hoofdthema's komen hierbij aan bod: water, bemesting, gewasbescherming, energie, teelttechniek, assortiment en innovatie.

Rondleiding: exclusieve rondleiding in het proefcentrum door gewezen directeur Eddy Volcaert.

 

Lezing: in de 21ste eeuw lijken veel zaken normaal terwijl veel van onze gewoontes gegroeid zijn uit eeuwenoude rituelen of dingen met een grote symbolische waarde voor onze voorouders. Tijdens deze lezing wordt stilgestaan bij de oeroude verbondenheid van de mens en de natuur en het plantenrijk in het bijzonder. Hierdoor herontdekken we de diepere betekenis en symboliek van sommige plantengroepen zoals rozen en lelies: een actueel thema tijdens deze Gentse Floraliën.

 

Spreker: Marcel De Cleene, Dokter in de Plantenkunde, wetenschapsvoorlichter aan de UG en coördinator van internationale wetenschappelijke projecten. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken over giftige planten en culinaire bloemen. Het meest bekend is zijn unieke naslagwerk 'Compendium van rituele planten in Europa' waarin hij uitgebreid verhaalt over de botanie, het gebruik en de culturele achtergrond van kruiden, struiken en bomen.

Vooraf inschrijven noodzakelijk wegens beperkt aantal plaatsen.

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Planten en PCS”, je naam en aantal personen.
Let op: slechts defintief ingeschreven na betaling.
            Ter info: vtbKultuur-lid €10 voor het volledig gezin per jaar.

<
>
x