vtbkultuur Lochristi

Lochristi

Antoni Gaudi “Gaudiaanse dynamiek“ in en buiten Barcelona

Lezing door Luc Wieme

Geen enkele architect spreekt meer tot de verbeelding dan Antoni Gaudi, geen enkel gebouw lokt meer toeristen naar Barcelona dan zijn magnum opus, de nog onvoltooide Sagrada Familia.

Datum: 07/11/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 19:30
Plaats: Lochristi
Adres: Koning Boudewijnlaan 6, 9080 LOCHRISTI
Prijs leden: € 5
Prijs niet-leden: € 7
Thema: Architectuur
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 20

In het eerste decennium van deze eeuw kon onze spreker, Luc Wieme, jaarlijks de vorderingen in de bouw van dit ontzagwekkend monument in de Eixample wijk van de Catalaanse hoofdstad  volgen en bewonderen en zijn laatstejaarsleerlingen wijzen op de ingenieuze constructie en de originele details in de afwerking. 

De klemtoon van de voorstelling ligt op Gaudi’s religieuze meesterwerk, maar het is ook relevant de beroemdste exponent van het Modernismo te plaatsen in zijn tijdscontext en in de urbanistische ontplooiing van zijn lievelingsstad, Barcelona. Uiteraard moet men het dan even hebben over inspiratoren als Els Quatre Gats, Domenech i Montaner en Eusibi Güell. Eveneens worden ons een aantal van Gaudi’s andere realisaties kort voorgesteld want zijn seculiere gebouwen zijn niet alleen ongemeen divers, zij zijn de aangevers en voorlopers van zijn ultieme, integrale oeuvre.

Inschrijving

Inkom: € 5 (vtbKultuur-/VAB-lid)  € 7 (niet-lid)  Drankje inbegrepen.

Gelieve vooraf in te schrijven wegens organisatorische reden via bovenstaande knop “online inschrijven” of via vtbKultuur.lochristi@skynet.be of tel 09 356 94 20.

Betaling aan de kassa

<
>
x