vtbkultuur Lievegem

Lievegem

Waarschoot in beeld Iconografie van een dorp

Tijdens het paasweekend van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april organiseren vtbKultuur Lievegem, Historisch Lieveland en Davidsfonds Waarschoot een heuse Waarschootse tentoonstelling. Onder de noemer Waarschoot in beeld, iconografie van een dorp brengen de organisatoren lokaal meesterschap in beeld.

Datum: 20/04/2019 tot 22/04/2019
Plaats: raadzaal gemeentehuis
Adres: waarschootdorp 1, 9950 Lievegem
Prijs niet-leden: gratis
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Want nogal wat inwoners hebben een Waarschoots tafereel in huis: een landschapsschilderij aan de wand of een tekening aan de muur, een schets of aquarel in een kast of een architectenplan in een lade, drukwerk of een lithografie onder een stapel boeken. Het zijn afbeeldingen van gebouwen, relicten, dorpszichten en skylines. Denk aan verdwenen molens, de kerken, kapelletjes, bruggen, straatbeelden en hoekjes, plaatsen en wijken, de boom de Bevende Hazelaar, het kanaal de Lieve.

Al deze afbeeldingen krijgen nu een verdiende plaats in de overzichtstentoonstelling.

Praktisch:
 

  • raadzaal gemeentehuis, Waarschootdorp 1
  • gratis toegang


Openingsuren:

za 20 april van 17u30 - 21u00
zo 21 april van 10u00 - 21u00
ma 22 april van 10u00 - 13u00

Waarschoot in de verf, met het Meetjesland als muze"

Waarschoot in beeld is een organisatie van vtbKultuur Lievegem, Historisch Lieveland, Davidsfonds Waarschoot. Dit alles was niet mogelijk zonder de steun van tal van vrijwilligers en enthousiaste medewerkers. Met de logistieke en financiële steun van: vtbKultuur, Historisch Lieveland, Davidsfonds Waarschoot, Meetjeslandse Meesters, Lievegem

 

<
>
x