Cultuursmakers

Lier

'Where beer meets chocolate' met Werner Callebaut

Het brede smaakspectrum van Belgische bieren - van zuur tot zoet - voegt verfijning en robuustheid toe aan de binnenlandse en buitenlandse keuken. Aan het palet van smaakcombinaties dat we al kennen, mag je een nieuw wauw-effect toevoegen: bier en chocolade. Voor Werner Callebaut is dat geen nieuws. Hij is al jaren verliefd op het huwelijk tussen deze twee Belgische culinaire grootheden.

Datum: 02/03/2018 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: Het Looks
Adres: Ros Beiaardstraat 13, 2500 Lier
Prijs leden: 22€
Prijs niet-leden: 25€
Thema: Culinair
Type: Cursus/workshop
Beschikbare plaatsen: 39

2 maart 20u Where beer meets chocolate met Werner Callebaut

Locatie: Het Looks, zolder Clémentine,  Ros Beiaardstraat 13, 2500 Lier

Bier is aan een geweldige opmars bezig in de gastronomie. Unesco heeft op 30 november 2016 de Belgisch biercultuur officieel erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Gerenommeerde restaurants zetten steeds vaker een menu met aangepaste bieren op de kaart. Het brede smaakspectrum van Belgische bieren - van zuur tot zoet - voegt verfijning en robuustheid toe aan de binnenlandse en buitenlandse keuken. Maar ook omgekeerd. Wie ooit al eens een zorgvuldig uitgekozen blokje kaas bij zijn bier geserveerd kreeg, die weet dat die combinatie zo krachtig is dat je zintuigen ervan gaan tintelen als bij de eerste kus van een nieuw lief op een hete zomerdag. Aan het palet van smaakcombinaties mag je een nieuw wauw-effect toevoegen: bier en chocolade. Voor Werner Callebaut is dat geen nieuws. Hij is al jaren verliefd op het huwelijk tussen deze twee Belgische culinaire grootheden.

Wat is het geheim van een goede pairing? Proeven!

Foodpairing is geen exacte wetenschap. Ervaring en kennis over de werking van de zintuigen tonen de weg, maar je moet ook echt aan de slag en experimenteren. Evenwicht is belangrijk. Het is zoeken naar combinaties die het bier én de chocolade beter maken. Niet louter harmonie dus.

Op de kaart staan 5 krakers van bieren die de ultieme praline proberen te verleiden. Unieke pralines worden telkens gekoppeld aan een bijhorend bier. Een clash der titanen tussen de bierliefhebber en chocoladefan. De ene kiest voor vredevolle harmonie tussen praline en bier. De andere zoekt de duistere kant van het contrast tussen bier en chocolade op.  Werner Callabaut probeert de aanwezigen te overtuigen van hun fifty shades of white, brown or black. Een hoogoplopend drama met een verrassende climax. Overwint de harmonie of het contrast? Maar over één ding zijn we het eens: Bier en chocolade zijn het ultieme genot en een geslaagd huwelijk.

Wat zal je die avond beleven?  Op de gezellige zolderverdieping van Het Looks, krijg je een presentatie over bier en chocolade en een proeverij met 5 pralines & 5 bieren (een mooi gevarieerd aanbod van zorgvuldig geselecteerde Belgische bieren)

Prijs: 22 € voor leden, 25€ voor niet-leden voor 5 pralines en 5 speciale bieren.

De bieren worden in degustatieglazen van 15cl uitgeschonken en iedereen kan aangeven hoe vol het glas mag zijn.

Wat met de Bob’s of partners van deelnemers die geen bier drinken?

Voor mensen die geen bier drinken, is een alternatief voorzien: zij krijgen ook 5 pralines en kunnen 3 consumpties nemen (koffie/thee/water of frisdrank)

Na de proeverij is het mogelijk om (ter plaatse te betalen) nog water, frisdrank, koffie/thee aan de prijs van Het Looks te verbruiken.

Voor mensen die geen suiker mogen hebben kunnen enkele suikervrije pralines geserveerd worden. (Graag vermelden bij inschrijving!)

 

Hoe je plaats reserveren? Stuur voor 20 februari een mail naar lieve.jansen@cultuursmakers.be en vermeld je naam, adres en gsm nr. Geef op of je lid bent van Cultuursmakers of niet en met hoeveel personen jullie deelnemen. Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van Cultuursmakers Lier: BE44 9730 9813 6045 met naam van de activiteit en vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving. Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening.

<
>
x