vtbkultuur Lier

Lier

Warhol, the American dream

Het gaat niet enkel om een retrospectieve van de kunstenaar maar ook om een tentoonstelling die drie decennia Amerikaanse geschiedenis traceert aan de hand van Warhols visie op iconen, mythen en andere maatschappelijke fenomenen. 

Datum: 20/10/2020
Plaats: Station Lier
Thema: Beeldende kunst
Type: Evenement

20 oktober Warhol, the American dream in Luik.

Het gaat niet enkel om een retrospectieve van de kunstenaar maar ook om een tentoonstelling die drie decennia Amerikaanse geschiedenis traceert aan de hand van Warhols visie op iconen, mythen en andere maatschappelijke fenomenen. Warhols ironische blik belicht ook de keerzijde van de Amerikaanse zoektocht naar grootsheid.
Het zijn inzichten die tot vandaag actueel zijn.
Een gedurfde scenografie zal het hart van La Boverie in Luik laten kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten in de Factory in Manhattan waar muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars elkaar vonden.

In een notendop:
- Iconische werken van Andy Warhol, een van de grootste kunstenaars van de tweede helft van de XXe eeuw, en deze die hem voor-of nagingen (Basquiat, Duchamp, Lichtenstein,…).
- Een tentoonstelling in de vorm van een historisch fresco dat aantoont hoe Andy Warhol en de Factory de Amerikaanse droom en haar duistere kantjes kristalliseerden.
- Een multidisciplinaire aanpak met nadruk op performanties: poëzie, muziek en experimentele cinema.
- Uitzonderlijke archieven uit de eerste hand.

Meer info in volgende nieuwsbrief, maar noteer alvst de datum in je agenda.

<
>
x