vtbkultuur Lier

Lier

Puur smaak! Veiling Katelijne Waver

Bezoek aan veiling om 9u (duurt 2u) en groentemuseum “t GROM”, dit dus in teken van de smaak (eigen vervoer)

Datum: 24/05/2019
Uur: 09:00
Uur van samenkomst: 08:45
Plaats: Veiling
Adres: Mechelsesteenweg 120, 2860 St. Katelijne Waver
Prijs leden: 16
Prijs niet-leden: 19
Thema: Culinair
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 25

Om  8u45 verzamelen wij aan de ingang van het gebouw.  Er is een parking waar je kunt binnen rijden.

Om 9u start de geleide wandeling door het Belorta veilinggebouw, waar het gonst van de activiteit. Het personeel behandelt soms tot 4.000 ton groenten en fruit per verkoopdag. Het loont dan ook de moeite om de grootste coöperatieve veiling van Europa te bezoeken. De ervaren bedrijfsgids vertelt je meer over de geschiedenis van het veilingwezen en van BelOrta in het bijzonder. Je leert hoe het veilingsysteem werkt,  volgt het traject dat de groenten en fruit afleggen van de producent tot in jouw plaatselijke supermarkt en maakt persoonlijk de verkoopactiviteiten aan de veilingklok(ken) mee.

's Middags eten we in de Midzeelhoeve. Midzelen 27, 2860 Sint-Katelijne-Waver Iedereen kiest à la carte en betaalt zelf de rekening.

Je kunt er hartige wafelburgers eten, er zijn suggesties van de Chef, hartige pannenjoeken, slaatjes enz.

Nadien bezoeken wij 't Grom. Dit is een museum rond de thema's groenten, gezonde voeding en tuinbouwerfgoed. Het museum is ook gevestigd in de Midzeelhoeve, een gerenoveerde achttiende-eeuwse beschermde langgevelhoeve met schuren en tuinen die ooit behoorde aan de Abdij Roosendael. 

Deelnameprijs is 16€ voor leden en 19€ voor niet-leden

Hoe je plaats reserveren? Stuur voor 8 mei een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be en vermeld je naam, adres en gsm nr. Geef op of je lid bent van vtbKultuur of niet en met hoeveel personen jullie deelnemen. Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van vtbKultuur Lier: BE44 9730 9813 6045 met naam van de activiteit en vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving. Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening.

De activiteit gaat door vanaf 15 personen. max aantal deelnemers 25 personen

 

Belangrijk! Wie geen eigen vervoer heeft en graag wil meerijden met andere deelnemers, wordt verzocht dit bij de inschrijving mee te delen. Wij zoeken een oplossing. 

Wie met eigen vervoer gaat en plaats heeft voor eventueel een of meerdere ( kosten delende) medepassagiers, wordt ook verzocht dit bij de inschrijving mee te delen. 

<
>
x