vtbkultuur Lier

Lier

Midsummer Mozartiade 'Die Entführung aus dem Serail'

Wist je dat Wolfgang Amadeus Mozart in zijn kinderjaren enkele weken doorbracht in Brussel? Voldoende aanleiding voor een festival in het teken van dit wonderkind.

Datum: 30/06/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:45
Plaats: Théâtre des Martyrs
Adres: Martelaarsplein 22, 1000 Brussel
Prijs leden: 35€
Prijs niet-leden: 37€
Thema: Muziek
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 20

Wist je dat Wolfgang Amadeus Mozart in zijn kinderjaren enkele weken doorbracht in Brussel? Voldoende aanleiding voor een festival in het teken van dit wonderkind. Een week lang kan je genieten van een cultuur en gezelligheid, waarbij het Martelaarsplein in de muziek van Mozart en zijn Napolitaanse collega’s baadt. 

Die Entführung aus dem Serail (KV 384) is een zangspel  in drie bedrijven naar een libretto van J. Gottlieb Stephanie jr., gebaseerd op Belmonte und Constanze geschreven door G.F. Bretzner in 1780 De eerste opvoering was op 16 juli 1782 in het het Burgtheater in Wenen en werd door de componist zelf gedirigeerd.

De opera speelt zich af in een harem in Turkije.

Belmonte is op zoek naar zijn geliefde Constanze, die door zeerovers is ontvoerd, samen met haar kamermeisje, Blondchen, en Belmontes vroegere bediende, Pedrillo. De pasja doet hard zijn best om haar hart te veroveren, maar Constanze blijft Belmonte trouw. 

Osmin, de bewaker, probeert Blondchen te verleiden, maar tevergeefs. Pasja Selim boekt evenmin veel vooruitgang bij Constanze en dreigt haar te martelen als ze zijn wensen niet vervult. Belmonte verneemt dit van Pedrillo, die hem het paleis wil binnenloodsen.

De twee koppels worden herenigd en plannen om te vluchten, maar het loopt mis en Osmin grijpt hen. Belmonte legt de pasja uit dat hij een invloedrijke edelman uit Spanje is, waarna blijkt dat Belmontes vader een van de grootste vijanden van Selim is en de pasja groot leed toebracht. Uit wraak beveelt de pasja om hen alle vier terecht te stellen. Voor ze weggevoerd worden, herziet hij echter zijn mening. Selim besluit dat hij niet wil handelen zoals zijn vijand en laat de vier vrij.

 

Via de vtbKultuur-groepsaankoop kan je tickets kopen voor Die Entführung aus dem Serail, Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven.
Deelnameprijs 35€ rang 1  Niet leden 37€

Stuur zo snel mogelijk een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be en vermeld je naam, adres en gsm nr. geef je lidnummer op van vtbKultuur en met hoeveel personen jullie deelnemen. Schrijf na bevestiging direct het juiste bedrag over op de rekening van vtbKultuur Lier: BE44 9730 9813 6045 met vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving. Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening. 

 

Opgelet! Wil je nog mee? Per kerende registreren aub!

<
>
x