vtbkultuur Lier

Lier

Knipoogdag in de Westhoek GEANNULEERD!

 

Samen met onze buur- afdelingen Duffel en St. Katelijne Waver nemen we de bus naar Ieper.

Dacht je dat je in de voorbije jaren van de herdenking van WO1 alles gezien hebt in deze regio? Wij denken van niet.
Onze bus brengt ons in de voormiddag naar het hopbedrijf ’t Hoppecruyt.

Datum: 22/03/2020
Plaats: Ieper
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 17
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

22 maart 2020 Knipoogdag in de Westhoek

Samen met onze buur- afdelingen Duffel en St. Katelijne Waver nemen we de bus naar Ieper.

Dacht je dat je in de voorbije jaren van de herdenking van WO1 alles gezien hebt in deze regio? Wij denken van niet.
Onze bus brengt ons in de voormiddag naar het hopbedrijf ’t Hoppecruyt waar we alles zullen te weten komen over dit belangrijke ingrediënt bij de productie van bier.

HOPBEDRIJF ‘t HOPPECRUYT is een hedendaags hopbedrijf dat volgens de modernste teelttechnieken werkt. Hopboer Wout en hopboerin Benedikte zijn de hoptelers op deze hoeve. Met zoon Roel is de vijfde generatie ingezet om Belgische brouwers van de fijnste kwaliteitshop te voorzien. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur maak je kennis met de hedendaagse teelttechnieken en geniet je van een adembenemend hoplandschap. Benedikte leidt je rond op het hopveld en rond de plukmachine, asten en spiekers. De rondleidingen laten zich beïnvloeden door de seizoenen. Tijdens het hopscheutenseizoen proef je vers geplukte hopscheuten. De rondleiding wordt afgesloten met een proevertje


In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuur- button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper. Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

 

  • Deelnemers betalen 14 euro (leden vtbKultuur en VAB) voor dit dagprogramma. Voor niet-leden is dit 17 euro 
  • Het middagmaal kost 20 euro per persoon (exclusief drank).
  • Prijs voor de bus is 15 euro per persoon

Volledige prijs voor leden is 49€ pp

Volledige prijs voor niet-leden is 52€ pp

Opstapplaats is  voorzien om 07.00 h. bij Carrefour Lier

Hoe betalen? 

Gebuik dezelfde naam als bij je inschrijving. Specifieer je betaling op rekening BE44 9730 9813 6045, in de mededeling als volgt: x aantal leden of niet leden + x aantal middagmaal + x aantal bus. Anders is het voor onze penningmeester onmogelijk om alles op te lijsten.

Nieuw!

Ben je in de buurt van Ieper en wil je deelnemen aan enkel het namiddagprogramma? Dat kan als je ter plekke 7€ pp betaalt. Geef ons wel je naam op zodat wij weten dat je deelneemt. 

Alle info staat op de speciale Knipoogdag website: www.knipoogdag.be 

<
>
x