Cultuursmakers

Lier

Knipoogdag in de Westhoek

Dacht je dat je in de voorbije jaren van de herdenking van WO1 alles gezien hebt in deze regio? Wij denken van niet. Onze bus brengt ons in de voormiddag naar het hopbedrijf Belhop.

Datum: 29/08/2021
Uur: 07:00
Plaats: Carrefour
Adres: Carrefour Lier , 2500 Lier
Prijs leden: 49
Prijs niet-leden: 52
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 13

Dacht je dat je in de voorbije jaren van de herdenking van WO1 alles gezien hebt in deze regio? Wij denken van niet.
Onze bus brengt ons in de voormiddag naar het hopbedrijf Belhop : Ter Schoudemonthoek bestaat al sinds 1903 en wordt gerund door de jonge hopteler Bart Boeraeve. Het bedrijf is volop aan het moderniseren en uitbreiden, extra hopvelden worden in gebruik genomen en nieuwe hopsoorten worden aangeplant. Hoewel de hopteelt meegaat met zijn tijd, blijft er veel handwerk aan te pas komen. De Belgische hop geniet veel aanzien bij de brouwerijen in België en het buitenland. Daar halen de hoptelers veel voldoening van. Wie streekbieren drinkt, steunt de lokale hopboeren. Een goed excuus! De rondleiding wordt afgesloten met een proevertje.

De lunch (20 €) omvat soep, kipfilet met sla en frietjes, ijsje. Een vegetarisch alternatief is mogelijk en moet vooraf gereserveerd worden. Drank wordt ter plaatse afgerekend.

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je Cultuursmakers- button opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper. Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

Opgelet! Iereen die al ingeschreven heeft wordt verzocht de museabezoeken te reserveren omdat er een beperkt aantal deelnemers toegelaten zijn per tijdslot van een half uur. Omdat we iedereen de kans willen geven om vlot één van de twee topmusea te bezoeken vernemen we graag wie  interesse heeft in een bezoek aan ofwel het  Flanders Fields Museum ofwel het Yper Museum met expo Poes. 
Met dank om dit te laten weten op ons mailadres  lieve.jansen@cultuursmakers.be.  

Deelnemers betalen 14 euro (leden Cultuursmakers en VAB) voor dit dagprogramma. Voor niet-leden is dit 17 euro 
Het middagmaal kost 20 euro per persoon (exclusief drank).
Prijs voor de bus is 15 euro per persoon 
Volledige prijs voor leden is 49€ pp

Volledige prijs voor niet-leden is 52€ pp

Opstapplaats is  voorzien om 07.00 h. bij Carrefour Lier

Online inschrijven

Betaal voor 15 juli!

Gebuik dezelfde naam als bij je inschrijving. Specifieer je betaling op rekening BE44 9730 9813 6045, in de mededeling als volgt: x aantal leden of niet leden + x aantal middagmaal + x aantal bus. Anders is het voor onze penningmeester onmogelijk om alles op te lijsten.

Nieuw!

Ben je in de buurt van Ieper en wil je deelnemen aan enkel het namiddagprogramma? Dat kan als je ter plekke 7€ pp betaalt. Geef ons wel je naam op zodat wij weten dat je deelneemt. 

Ben je op vakantie in de buurt van Ieper en wil je deelnemen aan het volledige dagprogramma? Laat het ons dan zeker weten, dan betaal je niet voor de bus.

<
>
x