vtbkultuur Lier

Lier

Knipoogdag Genk

In de ochtend, om 10.00 u, neemt onze groep deel aan het themabezoek Citéwandeling in Zwartberg. De wandeling vertrekt aan de ‘Mijnkathedraal’ en leidt je langs de getuigen van de bloei van Zwartberg. In de namiddag vanaf 14.00 u.start het tweede gedeelte van de KnipoogDag.

Datum: 25/03/2018
Plaats: Zwartberg
Prijs leden: 14€
Prijs niet-leden: 14€
Thema: Andere culturen
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 20

25 maart Knipoogdag in Genk.

 

Programma:

Er zullen speciale bussen vanop verschillende opstapplaatsen vertrekken, uren en locaties worden nog meegedeeld.

In de ochtend, om 10.00 u., neemt onze groep deel aan het themabezoek Citéwandeling in Zwartberg. De wandeling vertrekt aan de ‘Mijnkathedraal’ en leidt je langs de getuigen van de bloei van Zwartberg. Industriële gebouwen zijn verdwenen, maar de wijken, school en andere bezienswaardigheden houden het rijke verleden levendig.

Het middagmaal staat voor je klaar omstreeks 12.15 u. Aan de hand van je definitief aantal inschrijvingen wordt de keuze van het restaurant bepaald en later meegedeeld.

In de namiddag vanaf 14.00 u. start het tweede gedeelte van de KnipoogDag.

C-mine, op de oude mijnsite van Winterslag, is dan onze uitvalsbasis om Genk verder te verkennen. De deelnemers kunnen dan op hun eigen houtje deelnemen aan heel wat activiteiten. We geven je alvast enkele ingrediënten. Aan jullie om het meest smaakvolle menu samen te stellen!

Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.

Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine Expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schachtbok.

Ontdek het voormalige metaalmagazijn dat nu het werkterrein is van Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist.

Loop verloren in het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Laat je verrassen met mini-concerten van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentrum en C-Crib.

In de nabijgelegen Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er pop-up activiteiten beleven in verschillende handelszaken.

De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen. Het spel OndersteBoven daagt je uit om een mysterie op te lossen.

Ook in het centrum van Genk kan je heel wat cultuur opsnuiven. Onze gratis pendelbus brengt je van C-mine naar het centrum van Genk en terug.

Verwonder je over de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.

In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen uit het begin van de 20ste eeuw.

Orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk.

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 u. af in het Cultuurcentrum C-Mine. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u.

Deelnemers betalen 14 euro (enkel voormiddag) of 20 euro voor het dagprogramma.

Het middagmaal kost 20 euro per persoon (exclusief drank), apart bij te reserveren.

Wens je mee te gaan met de bus, dan kost het vervoer heen en terug 12€, ook apart bij te vermelden.

Hoe je plaats reserveren? Stuur een mail inschrijvingen voor 16 februari ’18, naar lieve.jansen@vtbkultuur.be  en vermeld je naam, adres en gsm nr. geef op of je lid bent van vtbKultuur of niet en met hoeveel personen jullie deelnemen. Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van vtbKultuur Lier: BE44 9730 9813 6045 met naam van de activiteit en vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving. Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening.

Er zijn nog 6 plaatsen beschikbaar.

<
>
x