vtbkultuur Lier

Lier

Het huis van Oscar in Lier en proeven van kaas VOLZET

Wij combineren de ontdekking van het Liers historisch erfgoed met het heerlijk genieten van diverse kaassmaken uit Ierland, Wales, Schotland en Engeland .

Datum: 12/09/2019
Uur: 14:00
Plaats: Huis van Oscar
Adres: Vredebergstraat 6, 2500 Lier
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 12
Thema: Beeldende kunst
Culinair
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 20

 

In het hart van Lier staat het Huis van Oscar, de voormalige woning van kunstschilder Oscar Van Rompay (1899-1997) en zijn vrouw Jeanne van der Wee (1904-1981). 

Het is een ‘open huis’: het werk van Oscar wordt er in zijn oorspronkelijke context bewaard. Alhoewel, hoe dikwijls zijn we die gevel al voorbijgelopen zonder er aandacht aan te schenken?

Tijd om er verandering te brengen. We krijgen een geleid bezoek aan huis en tuin en omgeving.

De namiddag afsluiten doen we in stijl bij Harvey&Hayes, het authentieke kaaswinkeltje en tearoom van Danny Kerkhofs. Het winkeltje dateert al van omstreeks 1900.

Hoe komt Ierse kaas in Lier? De Lierse eigenaars trokken naar Ierland om Belgische kaas te promoten. Na 20 jaar kwamen ze terug en brachten Ierse, Schotse en Engelse kaas mee.

Je kunt genieten van een heerlijk stuk kaastaart met koffie of thee of van een kaasplank met aangepaste drank.

De namiddag met kaastaart kost 12€ voor leden, 14€ voor niet-leden.

De namiddag met kaasplank kost 18€ voor leden of 20€ voor niet-leden.

Hoe je plaats reserveren? Stuur zo snel mogelijk een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be  en vermeld je naam, adres en gsm nr. , of je lid bent of niet en met hoeveel personen jullie willen deelnemen. 
Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van vtbKultuur Lier: BE44 9730 9813 6045 met vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving en titel van de activiteit.  Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening.

Max 20 personen! VOLZET


<
>
x