vtbkultuur Lier

Lier

De kleur van koper VOLZET!

Twee keer de kleur van koper: Aurubis, de kopergieterij in Olen en Belgische saffraan, waar we alles zullen van weten na de enige kwekerij in België, in Morkhoven, bezocht te hebben.

Datum: 03/10/2019
Uur: 09:30
Uur van samenkomst: 09:15
Plaats: Koperfabriek
Adres: Waterorenstraat 35, 2250 Olen
Prijs leden: 36
Prijs niet-leden: 40
Thema: Culinair
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 20

Les extrêmes se touchent, een spreekwoord dat iedereen wel kent en op 3 oktober is dit wel het geval. Raakpunt is de kleur van koper: aan de ene kant het metaal, dat iedereen kent en dat in ieder huis aanwezig is, al is het soms ingewerkte koperdraad. Aan de andere kant de kleur van stampers van de saffraancrocussen. Even kostbaar als koper en heel arbeidsintensief.

Deze twee uitersten gaan we bezoeken op 3 oktober. Dat het een interessante uitstap wordt, valt niet te betwijfelen.

Om 9u15 verzamelen wij bij Aurubis, watertorenstraat 35 2250 Olen. De bezoekersparking bevindt zich aan ingang D. Om 9u30 start het bezoek met gids.

In verband met het bezoek dienen de bezoekers zich wel aan enkele richtlijnen te houden:

- iedereen, genderneutraal, dient een lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen te dragen!
- fotograferen is niet toegelaten.(de gids  is wel bereid om een groepsfoto te maken)

Een helm, fluo hesje en een veiligheidsbril wordt voorzien door Aurubis. Als je Googelt naar "Aurubis Belgium" vind je enkele interessante videos. Dan krijg je een idee wat je kan verwachten van het bezoek.

Het middagmaal nemen we in "Het Zuiderhuis", Servaas Daemsstraat 43, 2200 Herentals.

Goed opgewarmd gaan we in de namiddag de Belgische saffraanboerderij, Leefdaalstraat 14 2240 Morkhoven, bezoeken. Ook hier zal ons stevig schoeisel van pas komen want we krijgen uitleg zowel binnen als buiten.

 

Prijs niet-leden 40€, leden 36€

De verplaatsing gebeurt met eigen vervoer, maar het is raadzaam om zoveel mogelijk te carpoolen, want de bezoekersparkings zijn niet de allergrootste. Wie geen eigen vervoer heeft kan dit opgeven, wie plaats heeft in de auto kan dit eveneens doen bij de registratie.

 

Hoe inschrijven?

Stuur voor 23 september een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be en vermeld je naam, adres en gsm nr. Geef op of je lid bent van vtbKultuur of niet en met hoeveel personen jullie deelnemen.

Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van vtbKultuur Lier: BE44 9730 9813 6045 met naam van de activiteit en vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving. Denk eraan dat je inschrijving pas definitief wordt na ontvangst van het deelnamebedrag op onze rekening.

Omdat het aantal van 20 pers overschreden was, hebben wij een tweede gids bereid gevonden om een groep rond te leiden, waardoor er opnieuw plaats is. 
 
 

<
>
x