vtbkultuur Lier

Lier

Bezoek ISVAG verbrandingsoven in Wilrijk en AED Studios in Lint

Wat gebeurt er met onze restafval, hoe wordt het verwerkt, hoe wordt het omgezet in 10,5 megawatt capaciteit om energie op te wekken? Dit alles in een bezoek met gids.

 

 

Datum: 27/02/2020
Deuren open: 9u50
Plaats: Isvag
Adres: Boomse steenweg 1000, 2610 Wilrijk
Prijs leden: 30
Prijs niet-leden: 33
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek

27 februari 2020 Bezoek ISVAG in Wilrijk en AED Studio’s in Lint


Hier volgen de details: In de voormiddag om 10u bezoeken wij de ISVAG-verbrandingsoven aan de Boomse steenweg 1000, in Wilrijk.
Wat gebeurt er met onze restafval, hoe wordt het verwerkt, hoe wordt het omgezet in 10,5 megawatt capaciteit om energie op te wekken? Dit alles in een bezoek met gids en iedereen is verplicht veiligheidskledij te dragen: lange broek, lange mouwen en gesloten schoenen (geen hakken)

 

WAT KRIJG JE TE ZIEN?

Een compleet bezoek duurt zo’n anderhalf uur en dit is voorbij voor je het weet. Want er is veel te zien en te horen.

Elk bezoek start met een welkomstwoord en een uitleg over de techniek van ISVAG, gevolgd door onze boeiende bedrijfsfilm. Daarna is het tijd voor een verkenningstocht die je door het hele afvalverbrandingsproces meeneemt. Wat je zoal ziet:

de weegbrug, waar het afval wordt afgeleverd

de loskade, waar het huishoudelijke restafval via stortopeningen in een enorme opslagbunker terecht komt

de controlekamer waar de werking van de installatie op computerschermen in de gaten gehouden wordt

het zorgvuldig verdelen van het afval over de afvalbunker door grote grijpkranen

het vullen van de vultrechters van de twee ovens

het hete hart van de twee ovens

de zuivering van de rookgassen via de elektrofilters, het mouwenfilter, de halfnatte- en natte wassing (dat begrijp je allemaal precies als je het gezien hebt)

de as- en schrootbunker

de meetcabine en schouw

de turbine met 10,5 megawatt capaciteit om energie op te wekken

Wie wil, kan gedetailleerde schema’s raadplegen op de pagina ‘Werking ISVAG schema’s’. Na deze leerzame rondleiding kun je in het bezoekerscentrum nog vragen stellen en krijg je een folder met allerlei nuttige informatie over het bedrijf.

Plaats van afspraak: 

VIA DE A12 - KOMENDE VAN ANTWERPSE RING

Richting Gent - afrit A12 Boom/Wilrijk - Boom volgen - Bevrijdingstunnel - rechtse baanvak op viaduct nemen - op rechter zijvak begeven - aan lichten Pizza Hut rechtdoor - net na Cardoen privaatweg ISVAG inslaan - poort ISVAG binnenrijden - parkeergelegenheid aan linkerzijde - aan rechterzijde administratief gebouw


Bij AED-studio’s, Fabriekstraat 38, in Lint, nemen we de lunch (Chef(s Dish) en kunnen we zien hoe televisieprogramma's en films worden opgenomen. Is de wereld van glitter en glamour op het scherm ook daar voelen of worden we geconfronteerd met en hardwerkend raderwerk van mensen die zich inzetten om een schitterend product op het scherm te brengen?

Deelnemers mogen op de grote bezoekersparking, Gate A, parkeren en dan langs het gebouw om richting Studio 6 wandelen. Daar is ook het restaurant. Deelnemers krijgen het grondplan doorgestuurd.

 

 

In de deelnameprijs is ook het middagmaal "Chef's Dish" inbegrepen.

Leden betalen 30€, niet-leden 33€

Hoe reserveren?

Stuur een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be  en geef op of je lid bent (met lidnr) of niet. Voor groepjes die inschrijven aantal leden en niet-leden opgeven aub, evenals namen van alle deelnemers.
  

Schrijf het juiste bedrag over naar onze rekening BE44 9730 9813 6045, met vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving!  

<
>
x