vtbkultuur Lier

Lier

Begijnhof Herentals

Iedereen kent het begijnhof van Lier, maar ook Herentals heeft een klein, mooi begijnhof met een interessante kerk en een begijnhofmuseum. Onder leiding van een gids komen we heel wat meer te weten over het ontstaan van het begijnhof en Herentals in die tijd.

Datum: 08/09/2020
Uur: 10:00
Plaats: Begijnhof
Adres: Begijnenstraat 29, 2200 Herentals
Plaats van bijeenkomst: begijnhofpoort
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 8
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 20

8 september: Begijnhof Herentals 

Iedereen kent het begijnhof van Lier, maar ook Herentals heeft een klein, mooi begijnhof met een interessante kerk en een begijnhofmuseum.
Onder leiding van een gids komen we heel wat meer te weten over het ontstaan van het begijnhof en Herentals in die tijd.

Onze groep mag max 20 personen bevatten en iedereen draagt een mondmasker.

Ook wij moeten ons aan de regels houden: wie zich inschrijft dient naam van elke deelnemer èn gsm nr op te geven.

Ons bezoek zal vooral aan het historische Herentals zijn met het begijnhof, de kerk en het museum,  maar ook andere interessante plaatsen worden bezocht.

Om 10 u spreken wij af in Herentals aan de poort van het begijnhof: Begijnenstraat 29.

Wie met de auto komt: In de Augustijnenlaan is meestal wel parkeerpaats.
Wie met de trein rijdt: de trein van 9u26 in Lier (spoor 5) komt om 9u 39 aan in Herentals. Tot aan het Begijnhof is het +/- 750 m stappen.

Er wordt geen andere namiddag activiteit gepland zodat iedereen naar eigen goeddunken kan beslissen hoe de dag verder in te delen.

Kostprijs: 6 € voor leden en 8€ voor niet-leden, voor 1 september over te schrijven op onze rekening: BE44 9730 9813 6045 met vermelding van dezelfde naam als bij je inschrijving + het aantal deelnemers leden of niet-leden.

Hoe inschrijven? Stuur een mail naar lieve.jansen@vtbkultuur.be met de naam van alle deelnemers + hun gsm nummer en vermeld erbij of jullie lid zijn (nr opgeven) of niet. Na ontvangst van het juiste bedrag op onze rekening is je inschrijving bevestigd. 

<
>
x