Cultuursmakers

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Wat is uw droomactiviteit? Win een picknick-set met bijhorende Champagne!

Oorspronkelijk dachten we onze activiteit in Houthalen op 26 augustus ‘Eco-futurisme bij Clean Tech en NAC’ af te sluiten met een gezellige picknick. Hierbij zouden we twee picknick-sets elk met een fles champagne, verloten. De uitstap zelf blijft voorlopig behouden onder voorbehoud van de beslissingen van de GEES en uiteraard de veiligheid van onze deelnemers. De picknick laten we echter niet doorgaan.

We hebben wél beslist om de picknick-sets met bijhorende champagne te verloten via een wedstrijd:

“Wie bezorgt ons het beste idee voor een activiteit?”

Geef ons een tip voor een aantrekkelijke activiteit in de geest van onze afdeling: een mix van cultuur (in de brede zin!) en gezelligheid. U mag dit zo ver uitwerken als u zelf wilt, evenwel zonder al concrete afspraken te maken. Uiteraard, hoe concreter, hoe beter. De enige beperking is dat het moet aansluiten bij de geest van de afdeling.

De jurering gebeurt als volgt: er is een jury van vijf leden van diverse pluimage aangesteld:

·       Toon Spaepen, docent piano, is verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord Dans te Geel en de Kunstacademie Noord-Limburg. Samen met sopraan Anja Van Engeland vormt hij het duo ‘Tastivoce’, dat vaak optreedt in het kader van ‘Onder de Eik’-concerten.

·       Laurens Geraerts, dispatcher bij de busmaatschappij ‘De Zigeuner’, de sympathieke jongeman die er voor zorgt dat onze bussen er altijd op tijd zijn en bovendien prima in orde zijn! Hij kent het toeristisch landschap als geen ander!

·       Paul de Belder, ex-voorzitter en nog steeds bestuurslid van de volkskunstgroep ‘Reuzegom’ uit Leuven.

·       De zusjes Inge en Karen Borremans, achter-achternichtjes van een teamlid. Met een zeer brede culturele achtergrond ‘volgen’ zij onze afdeling van op afstand, maar met sympathie, en gaan wel eens mee op een uitstap. Zij vertegenwoordigen de jongere generatie.

Onze juryleden krijgen de inzendingen anoniem toegestuurd. Indien er 7 of meer inschrijvingen zijn (wat we uiteraard hopen!) dan geven zij resp. 10, 7, 5 , 3 of 1 punt aan de vijf ‘beste’ van hun keuze. Indien er minder inschrijvingen zijn, dan worden dit resp. 5, 3 of 1 punt aan de 3 beste. De som van de toegekende punten bepaalt de uitslag. Bij ex-aequo zal onze voorzitter de knoop doorhakken!

We verwachten uw voorstellen (maximaal 5 per gezin) ten laatste tegen 15 juli. Lumineuze ideeën zijn méér dan welkom!

Ons team wenst u uiteraard veel vruchtbare inspiratie toe!

<
>
x