vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Zondag, 24 juni: AlbaNova in Alden Biesen

Midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu

Datum: 24/06/2018
Uur: 09:50
Plaats: Alden Biesen, juist vóór de ingang van het evenement.
Prijs leden: € 40, incl. broodjeslunch met koffie of thee
Prijs niet-leden: € 40, incl. broodjeslunch met koffie of thee
Thema: Muziek
Type: Evenement

Inschrijving: vóór zondag, 7 juni 2018 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. Ingeval u wil carpoolen als chauffeur of als passagier, dan graag vermelden.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Uw inschrijving is pas definitief na betaling.

ALBANOVA is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden. In een historisch decor dat de verbeelding prikkelt, vinden bezoekers een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties. Aandachtig luisterend in de intimiteit van een kapel, voluit meezingend, languit liggend in het gras of genietend van een ambachtelijk ijsje: AlbaNova creëert een rijke en aangename omgeving waar muziek beleven, ontdekken en verdiepen naadloos in elkaar overvloeien. Met bijzondere aandacht voor families, kinderen, jongeren en muziekmakers van nu.

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. Die overdracht en transformatie van muziek vormen het thema van AlbaNova editie 2018. Het programma wordt meer dan ooit een muzikaal cadeau, passend bij een feesteditie. Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die in het verleden een belangrijke metgezel waren op ons muzikale pad.

Park Collegium brengt fragmenten uit het recent ontdekte 15de-eeuwse 'Leuven Chansonnier', in oorsprong vermoedelijk ook zelf een muzikaal geschenk. De Spaanse baroksopraan Raquel Andueza zingt muzikale parels uit het Italiaanse Seicento, Nicolas Callot en Bart Rodyns verrassen met een combinatie van pianoforte en harmonium. Zoals steeds staat er ook veel jong toptalent op de affiche.

Het volledig programma vindt u vanaf 1 maart 2018 op www.albanovafestival.com.

vtbKultuur LHE maakt er voor u een echte belevingsdag van in onze ondertussen gekende en gewaardeerde familiale sfeer. We hebben voor u niet alleen tickets aan voordeelprijs, maar u krijgt ook een broodjesmaaltijd op het moment dat het ú past, inclusief koffie of thee en karafwater. Daarnaast voorzien we nog een beperkt drankenassortiment aan normale prijzen. Bovendien zorgt AlbaNova voor groepsgewijs gereserveerde plaatsen in twee topconcerten: Park Collegium en Raquel Andueza.

Kortom, het beste van twee formules: u bepaalt vrij uw parcours doorheen de dag en binnen het festivalterrein, en u bepaalt zelf wanneer u van welke meesterwerkjes wil genieten. Ondertussen zorgen wij voor uw inwendige mens en bieden u gelegenheid uw vtbKultuur-vrienden en -kennissen, ook van andere afdelingen, te ontmoeten.

 

<
>
x