vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Uitstap naar Genk: PLOT en ZOL

Woensdag, 27 maart (eigen vervoer)

Datum: 27/03/2019
Uur van samenkomst: 13:00
Plaats van bijeenkomst: aan de brandweerschool, Horizonlaan 42, (zijweg van de Regenbooglaan, vanaf de rotonde aan het PLOT op de Marcel Habetslaan)
Prijs leden: € 23, incl. gebruik oortjes en licht avondmaal (macaroni met kaas en ham of vegetarische penne, dranken niet inbegrepen)
Prijs niet-leden: € 25, incl. gebruik oortjes en licht avondmaal (macaroni met kaas en ham of vegetarische penne, dranken niet inbegrepen)
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Inschrijving: vóór woensdag, 20 maart 2019 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. Ingeval u wil carpoolen als chauffeur of als passagier, dan graag vermelden.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling. Let op: max. 20 deelnemers!

Limburg is een provincie waar het goed leven is, voor alle leeftijden. In het kader van het initiatief "senioren en veiligheid" bezoeken we de brandweerschool van het PLOT. Na een uiteenzetting over brand- en diefstalveiligheid bezoeken we de brandweerschool.

Dit bezoek kadert in een provinciaal project: Veiligheid is een belangrijk thema voor iedereen in onze samenleving. Toch is het opvallend dat vooral senioren met een groot onveiligheidsgevoel kampen, hoewel ze eigenlijk minder vaak slachtoffer worden van criminaliteit. Het project "Senioren en Veiligheid" werd dan ook ontwikkeld om jou veiliger te doen voelen in het dagelijkse leven. De brochure “Preventietips voor Limburgse senioren” staat boordevol praktische veiligheids- en preventietips. Je vindt er allerlei tips en weetjes omtrent meerdere thema’s, namelijk: algemene veiligheid, diefstalpreventie, internet en veilige mobiliteit

Om 17:00 komen we samen in 'Bar Bouffe', het cafetaria van het ZOL, voor een licht avondmaal, naar keuze macaroni met ham en kaas of vegetarische penne (keuze bij inschrijving mee te delen).

Ons bezoek aan het ZOL begint om 19:00 u. met een voorstelling van het ZOL met slideshow, gevolgd door een geleid bezoek aan enkele ziekenhuisdiensten en een nabespreking met koffie of thee en taart. Het besef dat hier, vlak bij ons, de meest moderne technologie naast de oprechte menselijke zorg wordt ingezet voor onze gezondheid zal zeker ons veiligheidsgevoel bevorderen! En met onze bijdrage ondersteunen we meteen een Afrikaans gezondheidsproject van het ZOL!<
>
x