vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

‘Taurus Kwartet’: Beethoven-happening

Een concert in ‘De Luchtfabriek’ te Heusden-Zolder

Datum: 10/05/2020
Uur: 14:00
Plaats: Cultuurcentrum Muze, Heusden-Zolder, Marktplein 5 – ruime parking op Schachtplein
Prijs leden: € 10,5
Prijs niet-leden: € 10,5
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Inschrijving: vóór zondag 26 april bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Met als extra verrassing, aangeboden door onze afdeling LHE:

Geleid bezoek aan het gloednieuwe CC Muze

Na een memorabel debuut-concert maakt Taurus Quartet snel furore. Direct vanaf hun eerste concert-seizoenen heeft Taurus Quartet het voorrecht en het genoegen te kunnen debuteren in prachtige zalen en gerenommeerde festivals. Taurus Quartet wordt gesteund door De Singel en krijgt in zijn eerste jaren coaching van Antje Weithaas, Johannes Meissl en Peter Schuhmayer.

Het kwartet is inmiddels een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Het is vaste gast op de grote podia van De Singel , Bozar, Het Concertgebouw, De Bijloke, Flagey, Festival de Wallonie, Festival de Stavelot, Festival “Voces Intimae”, het Festival van Vlaanderen, Handelsbeurs Gent, ea. Het kwartet speelt regelmatig op festivals in Frankrijk, zoals het Festival de Saintes, Schubertiade de Sceaux (FR), Oulonsol Chamber Music (FL), Amsterdam, ‘s Hertogenbosch (NL) e.a..Meerdere concerten van Taurus Quartet worden live opgenomen door radio (Musiq3) en televisie (RTBF) en uitgezonden door heel Europa.

In samenwerking met MUZE en de cultuurcentra van Lommel, Overpelt & Mol gaat Taurus Kwartet in een marathon van vier dagen de strijd aan met maar liefst twaalf van Beethovens meesterwerken. Op elke locatie wordt een vroeg, midden en laat strijkkwartet gespeeld. In Heusden-Zolder speelt het kwartet in de magnifieke compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. Op het repertoire: No.6 in Bes - No.7 opus 59.1 in F & No.16 opus 135 in F.

Omwille van het unieke kader van de luchtfabriek kozen wij voor het concert bij ‘De Muze’. Dank zij onze goede samenwerking met de cultuurcentra in de regio konden wij voor u een strikt beperkt aantal voordelige tickets in de wacht slepen! Niet aarzelen dus!

Als extra verrassing bieden wij vooraf u gratis een geleid bezoek aan in het gloednieuwe cultuuurcentrum Muze, opgebouwd rond de compressorenzaal (= de luchtfabriek!) van de voormalige mijn. Een erg geslaagd project van herwaardering van kostbaar erfgoed door de combinatie met sobere, verantwoorde nieuwbouw. Indien mogelijk zorgen wij ook nog voor een introductie bij de gespeelde werken.

CC MUZE kreeg haar nieuw gebouw op de mijnterreinen van Zolder. Het nieuw cultuurcentrum werd geïntegreerd in De Verdieping waar ook het CVO en ZLDR Luchtfabriek gevestigd zijn. Met een schouwburg met 400 zitplaatsen, een kleine zaal voor intiemere producties (+/- 130 zitplaatsen) een balzaal en een café met tentoonstellingsruimte, zal de beleving van het divers aanbod voor jong en oud in optimale omstandigheden kunnen plaatsvinden. Bovendien zorgt de verhuis naar deze bruisende plek voor nieuwe synergiën en creatieve mogelijkheden in een historisch kader. CC MUZE zal dan ook in de toekomst een verrassend en veelzijdig cultuurhuis blijven voor Heusden-Zolder en de ruime regio.

Voor vtbKultuur LHE een eerste kennismaking die wellicht mag leiden naar een vruchtbare samenwerking!

Let op: strikt beperkt aantal tickets!

<
>
x