vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

‘Taurus Kwartet’: Beethoven-happening

Een concert in ‘De Luchtfabriek’ te Heusden-Zolder

Datum: 10/05/2020
Uur: 16:00
Plaats: Cultuurcentrum Muze, Heusden-Zolder, Marktplein 5 – ruime parking op Schachtplein
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Prijs: € 10,50
Inschrijving: vóór zondag, 2 februari bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Na een memorabel debuut-concert maakt Taurus Quartet snel furore. Direct vanaf hun eerste concert-seizoenen heeft Taurus Quartet het voorrecht en het genoegen te kunnen debuteren in prachtige zalen en gerenommeerde festivals. Taurus Quartet wordt gesteund door De Singel en krijgt in zijn eerste jaren coaching van Antje Weithaas, Johannes Meissl en Peter Schuhmayer.

Het kwartet is inmiddels een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Het is vaste gast op de grote podia van De Singel , Bozar, Het Concertgebouw, De Bijloke, Flagey, Festival de Wallonie, Festival de Stavelot, Festival “Voces Intimae”, het Festival van Vlaanderen, Handelsbeurs Gent, ea. Het kwartet speelt regelmatig op festivals in Frankrijk, zoals het Festival de Saintes, Schubertiade de Sceaux (FR), Oulonsol Chamber Music (FL), Amsterdam, ‘s Hertogenbosch (NL) e.a.
Meerdere concerten van Taurus Quartet worden live opgenomen door radio (Musiq3) en televisie (RTBF) en uitgezonden door heel Europa.

In samenwerking met MUZE en de cultuurcentra van Lommel, Overpelt & Mol gaat Taurus Kwartet in een marathon van vier dagen de strijd aan met maar liefst twaalf van Beethovens meesterwerken. Op elke locatie wordt een vroeg, midden en laat strijkkwartet gespeeld. In Heusden-Zolder speelt het kwartet in de magnifieke compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek. Op het repertoire: No.6 in Bes - No.7 opus 59.1 in F & No.16 opus 135 in F.

Omwille van het unieke kader van de luchtfabriek kozen wij voor het concert bij ‘De Muze’. Dank zij onze goede samenwerking met de cultuurcentra in de regio konden wij voor u een strikt beperkt aantal voordelige tickets in de wacht slepen! Niet aarzelen dus!

<
>
x