vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Pranzo Parlante – Casanova, de onbekende!

In het kader van het jaarthema "Smaak" dompelen we u, via een aangepaste formule, onder in Italië, land van fijnproevers en genieters!

Datum: 23/11/2019
Uur: 12:00
Plaats: Circolo Gruppo Abruzzese, Korhoenstraat 18, Houthalen – Oost (routebeschrijving volgt!)
Prijs leden: 50
Prijs niet-leden: 53
Thema: Andere culturen
Culinair
Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Gastronomische lezing
Inschrijving: vóór 14 november 2019 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

We hebben dit ideetje mogen lenen van de vzw Skepp, waar Fred Waumans om de twee jaar een gastronomisch festijn organiseert waarbij de gangen worden afgewisseld met korte, boeiende lezingen, het bekende "Diner Parlant"! In het kader van het jaarthema "Smaak" dompelen we u, via een aangepaste formule, onder in Italië, land van fijnproevers en genieters!

Prof. dr. Sabine Verhulst ('Casanoviste') van de Gentse Universiteit komt uw zinnen prikkelen met het levensverhaal van Giacomo Casanova, avonturier en vrouwen­versierder. Maar nog zoveel méér: productief schrijver van literair proza, en dan nog wel in de taal van Molière, reiziger en diplomaat, vrijmetselaar, wiskundige en statis­ticus, en als dusdanig mede-uitvinder van de loterij! Kortom, als u dacht dat u hem kende, dan zal u door deze lezing wellicht uw mening herzien! De verschillende delen van de lezing worden afgewisseld met een lekkere, authentieke Italiaanse maaltijd, voor ons bereid door de 'Mamma's' van de Gruppo Circolo Abruzzese in hun clublokaal in Houthalen – Oost.

We verwelkomen u met een lekker glaasje Prosecco, vergezeld van een tweetal hapjes – en als u het lief vraagt schenken we u zelfs nog eens bij. Dan gaan we aan tafel voor een klassiek Italiaans voorgerecht, gevolgd door een pasta­schotel. Dan komt voedsel voor de geest: het eerste deel van de lezing over 'Chevalier Jacques de Seingalt', zoals Casanova zich in Parijs liet noemen na een reis naar Sankt Gallen (Zwitserland). Na het vlees­gerecht (kalkoen – tacchino) volgt dan deel twee! Als laatste vullen de Italiaanse dames de gaatjes met een stuk zelf­gebakken 'torta Abruzzese'. Over eventuele gaatjes in uw kennis zal onze spreekster zich ontfermen tijdens het genot van een kop lekkere koffie!

De prijs omvat het volledige diner, de boeiende en verrassende lezing én de bijhorende dranken. Deze laatste worden met jetons afgerekend. U krijgt er van ons (inbegrepen) een voldoende aantal om een 'normale' dorst te bestrijden. Wie extra dorstig is kan er zelf bij aanschaffen!

<
>
x