vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Musical "Rubens" - VOLZET

Een uitstap naar Westerlo (eigen vervoer) voor een groots muzikaal evenement.

Datum: 22/08/2018
Plaats: Kasteel De Merode
Adres: Merodedreef 2, 2260 Westerlo
Plaats van bijeenkomst: Plaats en tijdstip van samenkomst volgt later.
Prijs leden: € 42, eersterangstickets incl. programmaboekje per 2 tickets.
Prijs niet-leden: € 43, eersterangstickets incl. programmaboekje per 2 tickets.
Thema: Beeldende kunst
Type: Podiumactiviteit - concert

Carpooling: Ingeval u wil carpoolen als chauffeur of als passagier, dat dan graag vermelden bij inschrijving.
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Historalia neemt ons op 22 augustus mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is deze keer het Antwerpen van de 16de en vroeg 17de eeuw, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars. Het publiek mag zich verwachten aan een totaalbeleving in openlucht. Een sensationele voorstelling, een spannende en ontroerende verheerlijking van ons eigen erfgoed. Na het succes van Marie-Antoinette en Albert I zet Historalia samen met regisseur Luc Stevens het leven van Rubens in de verf. Letterlijk en figuurlijk. De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten en door een 12-koppig live-orkest.

De musical Rubens brengt het intrigerende levensverhaal van een man met duizend talenten. De musical gaat van start in het beroemde veilinghuis Sotheby's. Daar wordt 'Kindermoord in Bethlehem', een van Rubens beroemdste kunstwerken, per opbod verkocht. We ontmoeten er 12 zeventiende-eeuwse schilders, die ons bij de hand nemen door het leven van hun grootste rivaal en inspiratiebron. We leren Rubens kennen als begaafd kind in het Duitse Siegen, ontmoeten samen met hem zijn grote inspiratiebron Caravaggio in Italië en keren met hem terug naar Antwerpen, waar hij thuis is. Hij wordt hofschilder van Albrecht en Isabelle en een gevierd diplomaat. Maar hij kent ook tegenspoed en wordt geplaagd door een slepende ziekte.

Voorafgaandelijk aan de voor­stelling kan u toegang krijgen tot het interactief Rubensdorp. Dankzij de centrale groepsaankoop genieten we van een redelijke korting. Dit houdt ook in dat er nog enkele praktische afspraken moeten gemaakt worden over de verdeling van de tickets. We trachten zowel de vroeg- als de laatkomers zo soepel mogelijk te bedienen, maar we kunnen pas later meedelen hoe we dit aanpakken!

Foto:  Historalia © Sophie Peirsman

 

<
>
x