vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

AFGELAST - Het traditionele kerstconcert van 'De Gidsen'!

Donderdag, 3 december 20:15 u. in het CCL

Datum: 03/12/2020
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: CC Leopoldsburg
Adres: Kastanjelaan 1, 3970 Leopoldsburg
Plaats van bijeenkomst: CC Leopoldsburg, ticketverdeling om 19:45 u
Prijs leden: € 17
Prijs niet-leden: € 17
Type: Evenement

Inschrijving: vóór zondag, 29 november 2020 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. 
Betaling: na bevestiging inschrijving door overschrijving op rekening BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

In het najaar van 1832 gaf Koning Leopold I de opdracht aan Jean-Valentin Bender om een Muziekkapel op te richten die verbonden zou zijn aan de Koninklijke Wacht. Omdat de Muziekkapel van de Gidsen het Koninklijke Paar zeer vaak begeleidde bij hun buitenlandse reizen, kreeg ze de eervolle titel van "Particuliere Muziekkapel van de Koning". Een reeks illustere dirigenten zorgden ervoor dat de kwaliteit van deze muziekkapel steeds de hoogte in bleef gaan, zodat zij weldra tot de beste ter wereld gerekend werd. 

Reeds voor de 29e keer te gast, dit harmonieorkest met zeventig topmusici en een uniek cavalerie-trompetterskorps onder leiding van kapitein-commandant kapelmeester Yves Segers, speelt voor ons een sfeervol concert voor het goede doel. Naast het Groot Harmonieorkest beschikt de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen ook over een Trompetterkorps, enig in zijn soort, dat sinds maart 2013 onder de leiding staat van Adjudant-Chef Olivier Brichau. Ook dit ensemble heeft een opmerkelijk staat van dienst met diverse prestigieuze optredens in binnen- en buitenland.

Een organisatie van het 18de Bataljon Logistiek. De opbrengst van deze avond gaat naar De Veerkracht in Lommel, ’t Volderke in Meerhout en St.- Oda in Overpelt

<
>
x