vtbkultuur Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Leopoldsburg/Hechtel-Eksel

Europalia Roemenië: Constantin Brancusi

De meest invloedrijke beeldhouwer van de 20ste eeuw

Datum: 14/12/2019
Plaats: Bozar Brussel
Plaats van bijeenkomst: in het station van Hasselt of in Bozar Ravensteinstraat 23 Brussel
Prijs leden: € 32, incl. lunch, dranken niet inbegrepen! Treinticket niet inbegrepen.
Prijs niet-leden: € 35, incl. lunch, dranken niet inbegrepen! Treinticket niet inbegrepen.
Thema: Andere culturen
Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Inschrijving: vóór 30 november 2019 bij Rosina Veyfeyken, rosina@rosina-johan.be of 0470 205 305. – Let op: tickets zijn gecontingenteerd – tijdig inschrijven is de boodschap! Op = op!
Betaling: na bevestiging van uw inschrijving door overschrijving op rekening
BE45 9731 7261 7089 van vtbKultuur LHE. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Paradepaardje van Europalia Romania 2019 is een prestigieuze tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de 20ste eeuw. Brancusi is een sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis. Hij introduceerde een nieuwe beeldentaal, los van de heersende academische stijl. In zijn oeuvre sublimeert hij de werkelijkheid tot alleen de poëtische essentie overblijft en slaagt hij er in de ziel van zijn onderwerpen bloot te leggen. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.

De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen. Verschillende werken worden voor de eerste keer getoond, samen met werk van tijdgenoten en werk van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging.

Vooraf lunchen we in Brasserie 'Victor', het restaurant van Bozar. U heeft de keuze tussen hoevekip met seizoensgroenten, oven-aardappeltjes en dragonsaus of 'pasta alla Norma', met aubergines, het Siciliaanse nationale gerecht.

Het eigenlijke programma bestaat een geleid bezoek aan de tentoonstelling en het optreden van een dans- en muziekgroep. Details en exact tijdschema volgen later!

<
>
x